Sticky Bananenbrood

Daar is die éindelijk! Het bananenbrood ala Eva! Dit recept is al vaak gevraagd, nu bij deze ook gedeeld! Geniet er enorm van!

Wat heb je nodig ?

  • 3 bananen
  • 50 g pure chocolade
  • 20g pistachenoten
  • 20g pindakaas
  • 100g eiwitpoeder (stracciatella)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei
  • 100g ei-eiwit
  • 200g halfvolle kwark
  • Beetje zoetstof 

Zo lukt het altijd:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zo kun je het bananenbrood later makkelijk uit de vorm halen.
  2. Pel de banaan en prak fijn. Breek de chocolade in stukjes. Hak de noten grof. Voeg de eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel en het zout samen. Meng kwark en zoetstof 20 sec. in de keukenmachine. Laat draaien en voeg een voor 1 het ei, ei-eiwit en kwark toe. Schep door het poedermengsel. Schep de banaan en chocolade erdoor. Verdeel over de cakevorm. Bestrooi met de pistachenoten en swipe de pindakaas erdoorheen.
  3. Bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

TIP: Om een cake enorm sticky te maken, moet hij net voor hij gaar is eruit! Dat is de gouden tip voor de stickyheid. Plus dikke stukken chocolade erin doen, maakt elk hapje in het brood een beetje gevuld met chocolade lava.

Voedingswaarde totaal:

  • 1419 Calorieën
  • 126g Eiwit
  • 102g Koolhydraat
  • 53g Vet
  • 12g Vezels

Per stuk (10 stukken):

  • 142 Calorieën
  • 12,6g Eiwit
  • 10,2g Koolhydraat
  • 5,3g Vet

Heb jij een van de recepten gemaakt? Plaats een foto op Instagram en tag Evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voedingDat kan! Neem vrijblijvend contact op.

error: Content is protected !!