Zelfgemaakte Notenpasta

Zelf maken: notenpasta van je favoriete noten.

Het gouden recept voor notenpasta heeft maar 1 ingrediënt en dat is…. NOTEN!

Dit receptje is geen lang verhaal van te maken, maar ik kan veel schrijven over hoe onwijs lekker het is om notenpasta zelf te maken.

Wat heb je nodig voor 500-1kg notenpasta?

  • 500g tot 1kg aan favoriete noot (mijn noten komen van @DeNotenShop , deze zijn zeker weten de lekkerste!)

Zo lukt de notenpasta altijd:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚.
  2. Pak een platte ovenschaal met bakpapier, leg hier de noten op.
  3. Brand de noten voor maximaal 5 minuten goudbruin.
  4. Laat de noten 15 minuten afkoelen (geloof me, dit zal je keukenmachine waarderen).
  5. Doe de noten allemaal in je keukenmachine en zet de machine maar aan. Let op, zorg dat je oordoppen in hebt!
  6. Zodra het een vloeibare substantie is, is het klaar. Geduld is een schone zaak, maar dan is de notenpasta ook klaar.

Grote noten, kleine noten, doe ze maar in de keukenmachine, laat maar lekker draaien in de keuken machine!

PS. het lekkerste is als de notenpasta nog warm is, dus plan zeker wat in na het maken ervan.

Voedingswaarde:

  • Afhankelijk van de noot, maar sowieso onveranderd aan het etiket.

Tips:

Je kan het ook lekker uitpakken door:

  • Witte chocolade er door te malen
  • Koekjes er door te malen
  • Een @PersonalProtein shot erbij te doen
  • Eventueel een snufje zout toe te voegen

Tag je mij even als je van deze notenpasta smult? Enjoy 🥜

 

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding? Neem vrijblijvend contact met mij op.

error: Content is protected !!