The most meaningful way to succeed is to help others succeed.

Eva was er

op de momenten

dat het

nodig was…

“Ik heb meer zelfvertrouwen en rust gekregen om te kunnen groeien met mijn bedrijf en de dingen te doen die ik wilde doen. Eva was er op de momenten wanneer het nodig was en hield de spiegel voor zodat ik ook zelf tot inzicht kwam. Ze dacht altijd mee, wat hielp nieuwe invalshoeken te creëren, waardoor ik niet vast bleef zitten in eigen gedachtenpatronen. Ik had altijd vage klachten zoals somberheid, darmklachten waar ik de vinger niet op kon leggen maar wist dat het niet klopte, die er nu niet meer zijn! ’’

Hadassah

29 jaar – fotograaf

Ik voelde mij

gestresst

en constant

opgejaagd.

Toen ik startte was ik heel erg gestresst en voelde me ik constant opgejaagd. Ik was niet blij met mezelf en niet tevreden over hoe het in mijn leven ging. Ik was continu in een snelvaart trein aan het leven en was half werk aan het leveren bij alles wat ik deed. Daarnaast merkte ik het ook in mijn darmen dat ik veel stress had omdat ik daar continue klachten van ervaarde en veel spanning in mijn schouders vasthield.

Ik zat al een lange tijd na te denken over het stoppen met werk alleen ik wist niet zo goed hoe. Ik twijfelde of ik het wel zou kunnen, daar had ik echt een setje voor nodig. Het zat allemaal wel in mijn hoofd maar het moest allemaal ook tot uitvoering komen. Ook wilde ik graag strakker worden, maar dat betekende achteraf gezien veel meer voor mezelf kiezen, grenzen stellen en vooral een fijner leven voor mezelf creëren.

Ik was constant in mijn hoofd bezig met wat als dit of wat als dat?
Waardoor ik niet meer kon genieten van wat ik wél deed en bereikt had. Ik durfde niet te kiezen voor mijn bedrijf omdat ik bang was dat het niet ging lukken. Ik was helemaal niet bezig met het leven in het nu en wat ik nu graag wilde. Ik deed heel veel, maar deed eigenlijk ook niet veel. Het kwam niet verder en daardoor was er eigenlijk helemaal geen ruimte voor mijn gevoel. Ik was vooral bezig met wat rationeel nodig was in plaats van emotioneel. Ik moest mijn werk doen, een sociaal leven leiden en er was geen enkel emotie. Behalve wanneer ik echt een melt down had maar dan was het gelijk all out. Verder was daar eigenlijk geen ruimte voor.

Meer zelfvertrouwen, de rust die ik nodig had om door te kunnen groeien met mijn bedrijf. Om de dingen te doen die ik wilde doen. Dat ik weet wat mijn lichaam nodig heeft en hoe ik het op kan vangen. Ook meer kunnen luisteren naar wat ik nodig heb qua voeding in plaats van waar heb ik trek in. Dat je jezelf niet hoeft te beperken in de keuzes die je maakt maar juist een combinatie kan maken tussen voedzaam en genieten. En daarin ook wat liever werd voor mezelf. Dat zorgde voor een betere verhouding naar voedsel toe, ik weet nu wat ik kan doen en wat ik nodig heb.

Meer zelfvertrouwen,

de rust die ik nodig had

om te groeien

met mijn bedrijf

Ik zat jarenlang aan de pil en daar ben ik mee gestopt omdat ik daar somber van werd. Toen stapte ik over naar de spiraal maar wilde uiteindelijk toch wat anders. Ik had altijd vage klachten zoals somberheid waar ik de vinger niet op kon leggen maar wist dat het niet klopte. Toen ben ik uiteindelijk dankzij jou ermee gestopt en ook echt met een fijn plan veel meer in balans gekomen. Dat het lichaam veel natuurlijker voelde. Zo waren de menstruaties voor de pil altijd heel zwaar en nu is de menstruatie veel sneller klaar, minder zwaar en ik kon het goed opvangen omdat het beter in balans was.

Ook de darmen zijn veel beter hersteld, bij mijn glutenintolerantie en aanraking van gluten herstel ik veel sneller. Vroeger had ik altijd van die zakjes nodig voor mijn stoelgang, dat heb ik nooit meer hoeven te gebruiken.

Ik had ook een kinderwens en wiste niet goed wanneer, maar op een gegeven moment voelde ik me goed en in balans en durfde ik ook te kiezen voor de kinderwens. Ik was in balans en wist wat ik wilde waardoor het voor mij vertrouwd voelde en ik het geloof had in mezelf dat ik dit ook zou kunnen. En binnen 2 maanden werd ik toen ook gelijk zwanger.

De rust blijft voor mij echt een belangrijk punt ook in mijn zwangerschap. Zo heb ik dit eerste trimester ook veel meer balans met mezelf, grenzen kan ik veel beter stellen, ik kan ruimte maken voor mezelf en dat was zonder het traject nooit gelukt. Dan was ik echt bij elk moment dat ik rust moest nemen super onrustig geweest.

Ik vond het heel fijn. Ik kon altijd bij je terecht qua support en contact. Je was eerlijk en ik voelde een mate van veiligheid waarin ik alles in vertrouwen kon vertellen.

Dat je altijd op de momenten wanneer het nodig was ook de spiegel voorhield zodat ik ook zelf tot inzicht kwam. Je dacht altijd mee, wat hielp nieuwe invalshoeken te creëren, waardoor ik niet vast bleef zitten in eigen gedachtenpatronen.

Helder, betrouwbaar, eerlijk en motiverend zijn de woorden die er in mij opkomen als ik aan de coaching terugdenk.

LEES MEER over het verhaal van Hadassah > LEES MEER over het verhaal van Hadassah

Klik op het pijltje om verder te lezen over mijn verhaal

Ik heb mijn

vrouwelijkheid

en sensualiteit

omarmd.

Marlou werd geleefd door constante vermoeidheid, teveel stress en het constant forceren. Alle ingrediënten van geluk waren er: een succesvol bedrijf, de perfecte partner en een fijne omgeving, maar toch ervaarde ze geen geluk. Ze zocht hulp om een burn-out te voorkomen en zelf geen oplossing meer zag. Daarnaast wilde ze haar PMS- en darmklachten oplossen die ze ervaarde. Tijdens het traject heeft ze zichzelf herontdekt en haar vrouwelijkheid en sensualiteit omarmd. Haar darmen zijn volledig hersteld en hormonale klachten verbetert. En most of all ze kan weer genieten van eten en haar zelfbeeld. 

Marlou

29 jaar – PAINT beautyspot

Ik miste

de balans

in mijn leven.

Wat was je beginsituatie, waar liep je tegenaan?

Ik miste balans in mijn leven, was erg ontevreden met mezelf en de levensstijl die ik had. Ook worstelde ik al jaren last van een eetstoornis, Body Dysmorphic Disorder (BDD) genoemd. Ik ervaarde fysieke klachten waarvan ik niet wist wat het was, wat uiteindelijk vooral PMS klachten waren. Gecombineerd met veel darmklachten, buikpijn en een opgeblazen gevoel.

Ik werd geleefd door constante vermoeidheid, teveel stress en schoot ik door in het constant pushen van mijzelf. De grote vraag ; is dit alles? Is dit hoe ik mijn dagelijkse leven wil lijden kwam steeds bij mij op. Het antwoord daarop was een hele duidelijke Nee! Tijd voor verandering dus.

Waar belemmerde het je het meeste in?

Oprecht geluk ervaren, en genieten van het hier en nu. Ik ging vaak over mij grenzen heen en lied andere toe dit ook te doen. Ik had moeite met echt voor mijzelf te kiezen en te voelen wat ik diep van binnen nu echt graag wilde. Alle ingrediënten om een gelukkig leven te lijden waren aanwezig maar voelde me vaak afgemat. 

Het traject heeft

de relatie

met mijn lichaam

verbeterd.

Wat was de voornaamste reden om te beginnen met coaching bij Eva?

Het was tijd om mezelf op nummer 1 te zetten. Ik wist dat als ik zo door bleef gaan het zou uitlopen tot een burn-out als dat het stiekem al niet was. Buiten dat ik Eva persoonlijk ken en vertrouw, wist ik dat Eva alle ingrediënten en de expertise had om mij te kunnen helpen. Van darm en hormonale gezondheid, tot aan de valkuilen van het ondernemerschap en mijn relatie tot eten. Ik had alle vertrouwen dat Eva me daar in goed zou begeleiden. 

Welke bezwaren had je van te voren?

Ik begin altijd aan dingen, dan niet afmaak en terugval in oude patronen. Ik had al zoveel geprobeerd zou dit dan wel de verandering brengen. En het is natuurlijk een grotere uitgave, het is geen we doen even een cursusje of trajectje. Het was een commitment met oogpunt op een duurzame leefstijl. Daarnaast vond ik het volledig bloot stellen ook wel een drempel ondanks dat Eva al zoveel van me wist. 

Hoe zijn deze bezwaren weggenomen?

Dat ik me veilig en vertrouwd voelde bij Eva zorgde dat ik me bij haar volledig heb kunnen overgeven. Dat het een holistisch traject is waar alles samenkomt waardoor ik wist dat het volledige geheel aangepakt werd.

Welke obstakels kwam je tegen tijdens het coachingstraject?

Je komt er al snel achter dat er geen quick fix is, je moet echt door het stof heen om achter je eigen gedragspatronen te komen en die te kunnen doorbreken. Ik kwam er achter dat ik vooral mezelf constant saboteer, de regelmaat vaak verlies en het belangrijk is mijn basis echt goed te bewaken. Daarnaast was het best confronterend om zo diep te graven, om erachter komen waar en wanneer je die patronen hebt ontwikkeld.

Hoe heeft coaching je geholpen om je vrouwelijke
fysieke klachten te verbeteren?

Het heeft me geleerd waar mijn cyclus uit bestaat, welke impact het heeft op mijn lichaam. Hoe ik samen kan werken met mijn lichaam in plaats van tegenwerken. Hoe ik mijn vrouwelijke energie meer kan toelaten in plaats van constant pushen en forceren in mijn mannelijke energie.

Het heeft me geleerd dat nee ook een antwoord is en ik voor mezelf mag kiezen en gaan staan. En juist door dat te doen ik ook op krachtigst ben en een veel fijner persoon ben voor de mensen om mij heen.

Het heeft mijn relatie mijn lichaam verbetert en de manier waarop ik naar mezelf kijk.
Hoe ik me van binnen voel en hoe ik met eten kan omgaan. Dat is misschien nog wel een van de moeilijkste dingen om aan te pakken omdat het zo diep zat, ik ben echt heel blij met de progressie daarin want ik droeg dat al zolang met me mee. Het negatieve stemmetje in mijn hoofd laat af en toe nog wel van zich horen hoor maar ik kan er veel beter mee omgaan omdat ik weet dat wat ik op dat moment dan zie of denk niet de realiteit is en wat de triggers zijn.


Mijn darmgezondheid is enorm verbeterd, ik kan eten veel beter verteren, zelfs de voedingsmiddelen waar ik niet tegen kon kan ik nu met maten weer van genieten! Ik ben me bewust van wat mijn lichaam nodig heeft om de beste versie van mezelf te zijn en me op mijn best te kunnen voelen.

Welke concrete resultaten heb je behaald sinds het volgen van het traject?

Wat is er niet veranderd, haha. Ik heb zo lang niet lekker in me vel gezeten dat ik nu pas ontdek wie ik écht ben.
En so far voelt het heel goed!

Ik ben goed geworden in mijn grenzen aangeven zowel zakelijk als privé, kan veel beter omgaan met drukte en stress. En zorg veel beter voor mezelf. Ik was altijd heel erg bang dat als ik mijn grenzen zou aangeven zakelijk gezien dat daar negatieve feedback op zou komen. Maar juist door voor mijn grenzen te staan, respecteren klanten dat ook, omdat ze mij als persoon en mijn business respecteren.

Mijn relatie met mezelf is verbeterd op een heel veel vlakken. Ik gun het mezelf om niks te doen, leuke dingen te doen wanneer het mij uitkomt, te genieten van lekker eten. “Echt tijd voor mezelf te nemen” zonder me daarover te verantwoorden.

Waar ik altijd maar forceerde en doorging in het doen, doen, doen en vooral functioneerde op mijn mannelijke energie . Kan ik nu weer in mijn vrouwelijke energie komen, en dat voelt zo ontzettend fijn, de kalmte en die zachtheid te voelen. Ik kan meer bij mezelf komen, de essentie van wie ik ben en wat ik voel.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik tevreden ben met de persoon die ik zie in de spiegel en dan heb ik het niet alleen over het fysieke plaatje maar vooral ook mentaal. Dat ik geen 110 procent voor de ander hoeft te geven en de restjes voor mezelf bewaar. Dat ik nu kies om 110 procent mezelf te kunnen zijn en daardoor voldoende voor de ander ben. En als dat niet zo is, dan is dat niet mijn persoon en dan ben ik daar ook content mee. 

Aan wie zou je Eva aanraden en waarom?

Aan iedereen wel. Ik denk dat iedere vrouw baat heeft bij echt goed naar jezelf te kijken, de gewoontes die je hebt en de patronen waar je steeds in terugvalt.


De maatschappij is zo ingericht dat we altijd maar doorgaan, waardoor we niet bij onze vrouwelijke intentie komen. Ik denk dat we als vrouwen vaak met dezelfde struggles rondlopen. Moeite met grenzen stellen, nee zeggen en de rust nemen. Weer terug te gaan naar het functioneren van je vrouw zijn en daarnaar kan handelen. Heb je last van hormonale klachten, futloosheid, darmklachten? Heb je moeite met echt bij jezelf komen? Dan zou ik zeggen start het traject en ga met jezelf aan de slag. Máár je moet er wel voor openstaan. Als je op zoek bent naar een quick fix, dan ben je niet aan het juiste adres.

Wat wil je andere vrouwen meegeven die tegen zich in je herkennen?

Je mag in jezelf investeren en je mag goed voor jezelf zorgen sterker nog you owe it to yourself!

LEES MEER over het verhaal van Marlou > LEES MEER over het verhaal van Marlou

Klik op het pijltje om verder te lezen over mijn verhaal