Home

EvaLuna Lifestyle

EvaLuna Lifestyle

Sietske

35 JAAR - INTERIEURONTWERPSTER STUDIO 6

Sietske

35 JAAR - INTERIEURONTWERPSTER STUDIO 6

Ik miste de balans in mijn leven.

Wat was je beginsituatie, waar liep je tegenaan?

Ik wilde graag meer controle krijgen over mijn hormonale klachten, en kennis over hoe ik deze kan verminderen. Daarnaast wil ik graag handvatten voor een gezonder en fitter leven. Ik ervaarde heftige pms klachten en voelde me eigenlijk maar 1 week echt top. Van nachtelijk zweten, laag libido, hoofdpijn tot depressieve momenten. Voor mij was de menstruatie een emotionele verlossing.

Waar belemmerde het je het meeste in?

Mijn relatie, sociale contacten maar ook eigen zelfverzekerdheid. Iedere maand heroverwoog ik mijn leven, ondanks dat het prima was, twijfelde ik vaak of ik het wel goed deed en of ik op de juiste plek ben. En het was niet bepaald een pretje voor mijn huwelijk.

Het traject heeft de relatie met mijn lichaam verbeterd.

Wat was het moment dat je besloot 'nu moet het anders'?

Na een jaar lang de nuvaring te hebben gebruik en het te onderdrukt te hebben, kwamen er ook veel klachten bij die onvoorspelbaarder waren en dat wilde ik absoluut niet meer. Toen ik stopte kwamen de pms klachten uiteraard terug, maar ik stond ook met 10kg meer op de weegschaal. Dus November besloot ik dat het klaar was en ik er iets aan moest doen. Via instagram volgde ik Eva al voor de informatie en kennis die ze deelde en mij aansprak en dus wist ik zeker dat ik met haar aan de slag wilde. Internet was een wildgroei aan meningen. Ik wilde bij iemand terecht waar ik met al mijn vragen terecht kon.

Welke drempel moest je over?

De drempel die ik over moest was het toelaten van een expert en mijn leven en ongemakken te delen. Dat alles wat me tegenstaat ik nu niet meer mee weg kom. Gelukkig was dit uiteindelijk geen probleem en ging dit heel natuurlijk.

Wat heeft het je traject je gebracht?

Heel veel inzicht in welke voedingsstoffen ik goed kan hebben en welke veel minder. Ik heb nu een duidelijk inzicht in wat voeding voor mijn energie en pms klachten betekent en dat vind ik heel waardevol. Daarnaast bewustwording van wat ik eet maar ook bewustwording dat ik dacht dat ik gezond at en nu pas realiseer wat ik mis en mezelf dus eigenlijk ondervoed heb. Het gaat niet wat je niet zou moeten eten, maar wat je juist wél zou moeten eten. Ik heb meer kennis gekregen over wat specifieke voedingsmiddelen voor mij doen, waarom mijn lichaam het nodig heeft en welke invloed het op mij en mijn cyclus en fysieke klachten het heeft. Het is me steeds duidelijker waardoor ik ook wil bewegen en voor mezelf zorg wil dragen. Het heeft allemaal met elkaar te maken, alles tezamen zorgt voor de ideale wereld.

Wat zijn de beteringen omtrent je PCOS en fysieke klachten?

Door goed voor mezelf te zorgen heb ik geen depressieve gevoelens meer, de stemmingswisselingen zijn drastisch minder geworden. Het nachtelijk zweten beperkt zich op nog maximaal tot 1 nacht en ik drijf sowieso niet meer mijn bed uit. De hoofdpijn en hoeveelheid bloedverlies is afgenomen. Tevens voel ik mij emotioneel stabieler en beter in staat om te relativeren als ik nog eens een stemmingswisseling heb. Ik ben veel bewuster van mijn lichaam en ik kan er nu veel makkelijker op afstemmen.

Wat was de grootste eye-opener?

Je bent wat je eet, ik had nooit gedacht dat het zoveel invloed had op hoe ik me voel. En dat brood gewoon echt een no-go is voor mij, waarvan ik het eerder dagelijks at.

Hoe heb je de coaching van Eva ervaren?

Heel prettig, tuurlijk niet zonder hobbels, maar als ik weerstand voelde dan prikte Eva daar doorheen. Het is ontzettend fijn dat er altijd iemand voor je klaar staat, met alternatieven meedenkt. Daarnaast is het fijn dat ik me kon identificeren met Eva. Ik voelde me gelijk op mijn gemak. Én ik ben gevoelig voor onderneemsters die de communicatie helder en overzichtelijk maken met afgewerkte opdrachten. Het is fijn dat Eva er altijd is en fijne feedback geeft, tezamen met het wekelijkse incheck moment. Ik kreeg een fijn overzicht, communicatie was makkelijk en snel.

Wat wil je andere vrouwen meegeven die tegen hetzelfde aanlopen?

Het is echt belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, ook al ‘denk’ je dat je dat al doet. In de huidige maatschappij zitten er zoveel valkuilen waardoor je denkt dat je voedzaam eet, maar dit niet doet. En als je nu investeert in goede hormoonhuishouding investeer je in je toekomst. En ik zou dan echt Eva aanraden;).

Wat was je grootste droom?

Dat mijn leven niet meer zo bepaald werd door op welk moment ik in mijn cyclus zat. Dat ik er weer grip op heb, weet waar ik zit in mijn cyclus en wat ik eraan kan doen om mij beter te voelen zowel lichamelijk als emotioneel.