Home

EvaLuna Lifestyle

EvaLuna Lifestyle

MARLOU

29 JAAR - PAINT BEAUTYSPOT

MARLOU

29 JAAR - PAINT BEAUTYSPOT

Ik miste de balans in mijn leven.

Wat was je beginsituatie, waar liep je tegenaan?

Ik miste balans in mijn leven, was erg ontevreden met mezelf en de levensstijl die ik had. Ook worstelde ik al jaren last van een eetstoornis, Body Dysmorphic Disorder (BDD) genoemd. Ik ervaarde fysieke klachten waarvan ik niet wist wat het was, wat uiteindelijk vooral PMS klachten waren. Gecombineerd met veel darmklachten, buikpijn en een opgeblazen gevoel.

Ik werd geleefd door constante vermoeidheid, teveel stress en schoot ik door in het constant pushen van mijzelf. De grote vraag ; is dit alles? Is dit hoe ik mijn dagelijkse leven wil lijden kwam steeds bij mij op. Het antwoord daarop was een hele duidelijke Nee! Tijd voor verandering dus.

Waar belemmerde het je
het meeste in?

Oprecht geluk ervaren, en genieten van het hier en nu. Ik ging vaak over mij grenzen heen en lied andere toe dit ook te doen. Ik had moeite met echt voor mijzelf te kiezen en te voelen wat ik diep van binnen nu echt graag wilde. Alle ingrediënten om een gelukkig leven te lijden waren aanwezig maar voelde me vaak afgemat.

Het traject heeft de relatie
met mijn lichaam
verbeterd.

Wat was de voornaamste reden om te beginnen met coaching bij Eva?

Het was tijd om mezelf op nummer 1 te zetten. Ik wist dat als ik zo door bleef gaan het zou uitlopen tot een burn-out als dat het stiekem al niet was. Buiten dat ik Eva persoonlijk ken en vertrouw, wist ik dat Eva alle ingrediënten en de expertise had om mij te kunnen helpen. Van darm en hormonale gezondheid, tot aan de valkuilen van het ondernemerschap en mijn relatie tot eten. Ik had alle vertrouwen dat Eva me daar in goed zou begeleiden.

Welke bezwaren had je van te voren?

Ik begin altijd aan dingen, dan niet afmaak en terugval in oude patronen. Ik had al zoveel geprobeerd zou dit dan wel de verandering brengen. En het is natuurlijk een grotere uitgave, het is geen we doen even een cursusje of trajectje. Het was een commitment met oogpunt op een duurzame leefstijl. Daarnaast vond ik het volledig bloot stellen ook wel een drempel ondanks dat Eva al zoveel van me wist.

Hoe zijn deze bezwaren weggenomen?

Dat ik me veilig en vertrouwd voelde bij Eva zorgde dat ik me bij haar volledig heb kunnen overgeven. Dat het een holistisch traject is waar alles samenkomt waardoor ik wist dat het volledige geheel aangepakt werd.

Welke obstakels kwam je tegen tijdens het coachingstraject?

Je komt er al snel achter dat er geen quick fix is, je moet echt door het stof heen om achter je eigen gedragspatronen te komen en die te kunnen doorbreken. Ik kwam er achter dat ik vooral mezelf constant saboteer, de regelmaat vaak verlies en het belangrijk is mijn basis echt goed te bewaken. Daarnaast was het best confronterend om zo diep te graven, om erachter komen waar en wanneer je die patronen hebt ontwikkeld.

Hoe heeft coaching je geholpen om je vrouwelijke fysieke klachten
te verbeteren?

Het heeft me geleerd waar mijn cyclus uit bestaat, welke impact het heeft op mijn lichaam. Hoe ik samen kan werken met mijn lichaam in plaats van tegenwerken. Hoe ik mijn vrouwelijke energie meer kan toelaten in plaats van constant pushen en forceren in mijn mannelijke energie.

Het heeft me geleerd dat nee ook een antwoord is en ik voor mezelf mag kiezen en gaan staan. En juist door dat te doen ik ook op krachtigst ben en een veel fijner persoon ben voor de mensen om mij heen.

Het heeft mijn relatie mijn lichaam verbetert en de manier waarop ik naar mezelf kijk.
Hoe ik me van binnen voel en hoe ik met eten kan omgaan. Dat is misschien nog wel een van de moeilijkste dingen om aan te pakken omdat het zo diep zat, ik ben echt heel blij met de progressie daarin want ik droeg dat al zolang met me mee. Het negatieve stemmetje in mijn hoofd laat af en toe nog wel van zich horen hoor maar ik kan er veel beter mee omgaan omdat ik weet dat wat ik op dat moment dan zie of denk niet de realiteit is en wat de triggers zijn.


Mijn darmgezondheid is enorm verbeterd, ik kan eten veel beter verteren, zelfs de voedingsmiddelen waar ik niet tegen kon kan ik nu met maten weer van genieten! Ik ben me bewust van wat mijn lichaam nodig heeft om de beste versie van mezelf te zijn en me op mijn best te kunnen voelen.

Welke concrete resultaten
heb je behaald sinds het
volgen van het traject?

Wat is er niet veranderd, haha. Ik heb zo lang niet lekker in me vel gezeten dat ik nu pas ontdek wie ik écht ben.
En so far voelt het heel goed!

Ik ben goed geworden in mijn grenzen aangeven zowel zakelijk als privé, kan veel beter omgaan met drukte en stress. En zorg veel beter voor mezelf. Ik was altijd heel erg bang dat als ik mijn grenzen zou aangeven zakelijk gezien dat daar negatieve feedback op zou komen. Maar juist door voor mijn grenzen te staan, respecteren klanten dat ook, omdat ze mij als persoon en mijn business respecteren.

Mijn relatie met mezelf is verbeterd op een heel veel vlakken. Ik gun het mezelf om niks te doen, leuke dingen te doen wanneer het mij uitkomt, te genieten van lekker eten. “Echt tijd voor mezelf te nemen” zonder me daarover te verantwoorden.

Waar ik altijd maar forceerde en doorging in het doen, doen, doen en vooral functioneerde op mijn mannelijke energie . Kan ik nu weer in mijn vrouwelijke energie komen, en dat voelt zo ontzettend fijn, de kalmte en die zachtheid te voelen. Ik kan meer bij mezelf komen, de essentie van wie ik ben en wat ik voel.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik tevreden ben met de persoon die ik zie in de spiegel en dan heb ik het niet alleen over het fysieke plaatje maar vooral ook mentaal. Dat ik geen 110 procent voor de ander hoeft te geven en de restjes voor mezelf bewaar. Dat ik nu kies om 110 procent mezelf te kunnen zijn en daardoor voldoende voor de ander ben. En als dat niet zo is, dan is dat niet mijn persoon en dan ben ik daar ook content mee.

Aan wie zou je Eva aanraden en waarom?

Aan iedereen wel. Ik denk dat iedere vrouw baat heeft bij echt goed naar jezelf te kijken, de gewoontes die je hebt en de patronen waar je steeds in terugvalt.