Home

EvaLuna Lifestyle

EvaLuna Lifestyle

LYNN

37 JAAR - MOTION STORIES

LYNN

37 JAAR - MOTION STORIES

‘’Het grootste dat er is veranderd is dat er ruimte is gecreëerd. Ruimte om de dingen te doen die voor mij belangrijk zijn. Leven volgens je eigen waarde, duidelijk weten waarvoor je zelf wilt staan.’’

Wat was je beginsituatie, waar liep je tegenaan?

Op het moment dat ik jou had gecontacteerd was een periode van pure overwhelm. Ik was van alles tegelijk aan het doen, ik probeerde mijn bedrijf van de videoproducties om te schalen, ik probeerde ondertussen een grote cursus te lanceren waar ik heel weinig ruimte voor had vrijgemaakt dus ik was twintig jobs tegelijkertijd aan het uitvoeren. En daarnaast probeerde ik nog de best mogelijk partner, mama, dochter, vriendin en alles te zijn voor iedereen. Waardoor ik mezelf uit het oog was verloren. Wat zich uitte in lichamelijke kwalen. Ik had heel veel last van rugpijn, buikpijn, constante vermoeidheid en zware energie dippen (hoofdreden samen met die buikpijn). En ik voelde me ook heel zwaar lichamelijk in aantal kg’s. Daar was ik heel hard op gefocust, dat ik al een paar jaar een aantal kg’s wilde verminderen en dat was een vicieuze cirkel van een heel streng dieet, ik eet even niks meer alleen maar lichte dingen, dat houdt ik dan een week vol, dan volgde eetbuien en voelde ik me weer slecht daarover.

Dus ik zat in een vicieuze cirkel van overwerken, moe voelen, slechte voedingsstijl, schuldig voelen daarover en dan terug opnieuw beginnen.

Het traject heeft de relatie
met mijn lichaam verbeterd.

Wat was je beginsituatie, waar liep je tegenaan?

Ik had al eens een burn out gehad dus ik wist al wel wat ik niet meer wou en ik was al bezig met hoe creëer ik nou mijn ideale leven zelf, alleen kon ik er niet toe komen en had ik zoiets ik moet nog even doorbijten en daarna kan ik echt beginnen ontwikkelen maar dat wilde ik niet meer ten koste willen gaan mezelf. Elke keer als ik Eva iets hoorde vertellen, dacht ik die kennis gaat zo ver en ik had eigenlijk nog nooit gehoord dat er zoveel aspecten in het leven werden gecombineerd. Ik was nadat ik een burn-out had gehad al eens naar een therapeut geweest, ik had al eens business coaching gevolgd en personal training gevolgd. En dat werkte allemaal voor een tijd, maar ik vond het zo bijzonder hoe Eva daarin alles aan elkaar kon koppelen. En dat is het moment dat ik besloot bij jou te starten.

Welke obstakels of aboteurs kwam je gaandeweg tegen?

Ik bleef elke keer dezelfde gedraging en patronen tegenkomen, dat was heel hardnekkig en dat had echt herhaling en tijd nodig. Zeker perfectionisme, please gedrag wat je wilt blijven onderhouden want dat vond ik natuurlijk fijn. Zo besefte ik dat ik alcohol dronk terwijl ik er helemaal geen zin in had omdat het sociale situatie is. Of soms werkte ik nog even snel iets af voor een klant om hem/haar te pleasen, maar had ik eigenlijk dat uur gepland om te gaan sporten. Nu herken ik die patronen, ben ik me er bewust van welk effect dat heeft en kan ik juist een stap terugnemen in plaats erop te reageren. Ik neem nu een moment voor mezelf om erop te reflecteren.

Wat zijn de beteringen omtrent je fysieke, emotionele en mentale klachten?

Ik vind het een moeilijke vraag omdat er zoveel is veranderd.

Het belangrijkste is dat ik ben gaan leven volgens mijn eigenwaarde. Ik weet duidelijk waarvoor ik sta. Waardoor ik nu voel dat ik echt mijn ideale leven kan leiden. Ik zou het het omschrijven als meer rust, eenvoud, liefde en hartstocht. Dat zit in mijn werk, in mijn relatie met mijn directe omgeving en mijn algehele gezondheid. Ik voel me een stuk stabieler en sterker in mijn schoenen sta.

Specifiek Mentaal en emotioneel:
Het grootste wat er is veranderd is dat er ruimte is gecreëerd. Ik kan makkelijker omgaan
Die ruimte was er eerst niet en nu is er daadwerkelijk ruimte om alle dingen te doen die ik ook echt belangrijk vind.

Dat zat hem in vooral dingen te tweaken in mijn bedrijf die ervoor zorgde dat ik die mentale ruimte kon nemen om op de pauzeknop te kunnen drukken en om te zeggen vandaag ga ik er zijn voor persoon x of y.

Daardoor kon ik ook besluiten bepaalde opdrachten niet meer te doen waardoor er natuurlijk letterlijk ook meer ruimte is gekomen in de agenda. ik heb geleerd meer vertrouwen te hebben in andere mensen en om het uit te besteden waardoor ik juist weer meer projecten kan aannemen. Ook ben ik hogere prijzen gaan vragen en meer nee leren zeggen tegen bepaalde dingen waardoor er ruimte komt voor grotere projecten waar ik heel veel energie kreeg. En ze met alle liefde en zorg ook behandelen kon en kwaliteit kan leveren waar ik achtersta. Daardoor is die meerwaarde veel hoger en kan ik veel dieper gaan met klanten en de verbinding. Dat zorgt ervoor dat ik me terug gepassioneerd en creatief kan voelen en dat er meer van dat soort zelfde type klanten kunnen komen.

Fysiek:
De energie is echt goed, ik kan mezelf niet eens herinneren dat ik lage energie had. Voor mij is het nu het nieuwe normaal dat ik gewoon weer energie heb. Juist door de energielekken te bekijken, grenzen te stellen en bewust erbij stil te staan veranderde dit. Ik wil nu niet alleen maar ten dienste van de ander staan maar ook juist ten dienste van mezelf.


Ik ben van mezelf wat hoogsensitief en daar kan ik een stuk gebalanceerder en proactiever mee omgaan. Dus als ik nog hoge high energie momenten heb, dan weet ik ook dat ik tijd erna nodig heb. Terwijl ik voorheen nog doorging, nog even een koffie dronk en dan merkte ik dat ik ook emotioneel een dipje kreeg en moest vechten tegen die vermoeidheid. Daardoor had ik ook veel meer zin in suikers. Nu luister ik naar mijn lichaam en weet ik dat ik rust nodig heb in plaats van suikers of cafëine om door te gaan.


De darmklachten zijn helemaal weg en stel ze spelen nog een keer, dan weet ik nu wat darmklachten veroorzaakt en kan ik heel gemakkelijk weten wat ik nodig heb om het op te lossen. Zowel fysiek als mentaal sta ik veel meer in connectie met mezelf en kan ik voelen wat ik nodig heb. En voorheen was dat niet, dan ging ik keihard door.


Ook door de kennis van hoe een cyclus werkt, kan ik daar op anticiperen en heb ik mijn leefstijl en voeding daarop aangepast waardoor ik geen PMS klachten meer ervaar.

Hoe heeft het oachingstraject jou geholpen rondom het eteren van je vrouwelijke ezondheid?

Ik meet mijn eigenwaarde niet meer af aan omzet, gewicht of allerlei getallen die maatschappelijk zijn opgedragen om resultaten aan af te meten. En dat vind ik misschien nog wel de mooiste win van het traject, dat dat is weggevallen. Ook voor mijn dochter van 14 kan ik daarin een hele andere boodschap meegeven.

Ook in mijn seksualiteit voel ik mij lekkerder in mijn lichaam, heb zin om me weer beter te kleden. Eerder vond ik dat ik te zwaar was en dan eerst moest afvallen. Maar nu kan ik echt vrouwelijke kleding dragen en me heel fijn daarin voelen. Veel meer leiden vanuit empathie, soft skills en daardoor dichter bij mezelf kan blijven. Ik kan beter in connectie staan met mezelf en daardoor ook beter in connectie kan staan met de ander. En daardoor heb ik het gevoel dat ik nog meer boodschappen de wereld in wil zetten.

Hoe heb je de coaching van Eva ervaren?

Eva was altijd enorm geduldig en laat de antwoorden altijd uit de coachee zelf komen. Elke coachsessie was altijd enorm waardevol en zo mooi. Eva kon mij altijd zo hard raken, ook omdat ze hoogsensitief, ambitieus en een meerwaarde zoeker is. Ze kijkt echt naar het hele plaatje en zorgt dat ik niet meer constant in dezelfde patronen vervalt. En dat was zo enorm waardevol. Mijn leven is op zoveel vlakken verbeterd, daar ben ik echt dankbaar voor.