0

Mexicaanse salade met bonen en zoete aardappel

Met dit warme weer heb ik meestal alleen zin in iets fris en hartigs. Het liefste dus een salade, lekker vol voedzame micronutriënten en vezels!

Deze Mexicaanse salade is onder andere gevuld met zoete aardappel, vers gemaakte guacamole en vegaburger van soja.

Wat heb je nodig(1 persoon)?

Guacamole:

  • 10g Mierikswortel
  • Scheutje Worcestershire sauce
  • 1/2 avocado (50g)
  • 60g Hüttenkase
  • 10g Sweet Chili
  • Guacamole kruiden
  • Peper&zout

Zo lukt het altijd:

  1. Verwarm de oven voor op 20 graden.
  2. Doe de zoete aardappelblokjes op een rooster met bakpapier en spray in met wat PAM Spray.
  3. Doe deze vervolgens voor 20-30 minuten in de oven.
  4. Doe de gemixte sla in een schaal.
  5. Maak ondertussen de Guacamole, deze maak je door alle ingrediënten bij elkaar te gooien en goed te mixen.
  6. Bak vervolgens  vega burger gaar voor een kleine 10 minuutjes in de oven of 5 in een pan.
  7. En voeg alles vervolgens toe aan de salade.
  8. Garneer met de guacamole.

Voedingswaarde:

667 calorieën
32g Eiwit
69g Koolhydraat
19g Vet
19g Vezels

Heb jij een van de recepten gemaakt? Plaats een foto op Instagram en tag Evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!