Sweet mexican salad

Mexicaanse salade met bonen en zoete aardappel

Met dit warme weer heb ik meestal alleen zin in iets fris en hartigs. Het liefste dus een salade, lekker vol voedzame micronutriënten en vezels!

Deze Mexicaanse salade is onder andere gevuld met zoete aardappel, vers gemaakte guacamole en groenteburger.

Wat heb je nodig(1 persoon)?

  • 200 g gemixte salade
  • 50 g bruine bonen
  • 50 g mais
  • 200 g zoete aardappelblokjes
  • 1 groenteburger

Guacamole:

  • 10 g Mierikswortel
  • 5 g Worcestershire sauce
  • 60 g avocado (halve)
  • 60 g Hüttenkase
  • 10 g Chilisaus
  • Guacamole kruiden
  • Peper en zout

Zo lukt het altijd:

  1. Verwarm de oven voor op 20 graden.
  2. Doe de zoete aardappelblokjes op een rooster met bakpapier en vet in met wat olijfolie.
  3. Doe deze vervolgens voor 20-30 minuten in de oven.
  4. Doe de gemixte sla in een schaal.
  5. Maak ondertussen de Guacamole, deze maak je door alle ingrediënten bij elkaar te gooien en goed te mixen.
  6. Bak vervolgens groenteburger gaar voor een kleine 10 minuutjes in de oven of 5 in een pan.
  7. En voeg alles vervolgens toe aan de salade.
  8. Garneer met de guacamole.

Voedingswaarde:

667 calorieën
32 g Eiwit
69 g Koolhydraat
19 g Vet
19 g Vezels

Geniet van de maaltijd en mocht je het gemaakt hebben, laat je me dan weten hoe het smaakte? @evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding?

Plan hier een gratis adviesgesprek in.

Liefs,

Eva Luna

Women’s Health & Lifestyle expert