Vandaag bakte ik een simpel en vooral voedzame cake als makkelijk tussendoortje. Gemakkelijk voor onderweg of als lekker tussendoortje, plus super vullend door de eiwitten met Kwark Stracciatella Smaak.
De cake is inmiddels goedgekeurd al zeg ik het zelf! Dus give it a try!
Ondertussen save alvast dit lijstje voor je boodschappen zodat je alles hebt als je de supermarkt uit loopt.
Wat heb je nodig?
-150g Biologische Havermout (of havermeel)
-150g Blauwe bessen
-5g Wijnsteen Bakpoeder
-2 eieren
-30g (Vega) Eiwitpoeder
-500g Kwark
-Vanilla stevia of vanilla poeder
-10g lijnzaad
Zo lukt het altijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout in een mixer en maal het fijn tot het een meel structuur heeft.
- Voeg vervolgens de bakpoeder, whey, eieren, kwark, lijnzaad en vanille smaak toe.
- Meng het geheel tot een beslag en giet dit af in een cake bakvorm.
- Voeg de blauwe bessen toe en verdeel over het beslag.
- Zet de cake 40 minuten in de oven, tot het bijna helemaal gaar is.
- Laat het afkoelen en enjoy!
Voedingswaarde per stuk (uitgaande van 10 stuks per cake):
99 Calorieën
7,6 Eiwit
12,4 Kookhydraat
1,5 Vet
2,3 Vezels
Wat denk jij, ga je deze cake proberen?
Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over voedingsbegeleiding? Neem contact op!