Pompoen lasagnebladen recept
Wie smelt er nou niet weg van een cheesy lasagne?
De meeste lasagnes zijn nogal caloriebommen. Dus bedacht ik weer een variant op mijn traditionele lasagne.
Wat heb je nodig(laag in koolhydraten 2 persoons of flink volume):
- 100g cherry tomaatjes
- 100g Chilibonen
- 150g Kip Sate Ajam
- 50g cottage cheese
- 10g parmazaanse kaas
- 25g kaas jong belegen
- 350 gram pompoen lasagnebladen
- Peper en zout
- Kerrie kruiden
Zo lukt het altijd:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Spray de ovenschaal in met wat Pamspray (ik heb botersmaak).
- Leg eerste wat pompoenbladen onderop.
- Snijdt de tomaatjes en leg deze samen met de chilibonen, kip en hüttenkäse over de lagen heen. Verdeel de ingrediënten geleidelijk per laag.
- Kruid per laag naar smaak met peper, zout en kerrie kruiden.
- De bovenste laag eindig je met nog wat tomaatjes boontjes, kip en bestrooi je de lasagne met parmigiano kaas en de plakjes kaas.
- Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht ca. 40 minuten.
- Let op dat de bladen wel goed gaar zijn en niet te hard blijven!
- Enjoy!
Voedingswaarde:
- 619 Calorieën
- 38g Koolhydraten
- 28g Vet
- 49g Eiwit
- 6g Vezels
Tijd:
Max 50 minuten.
Variatie mogelijkheden:
- Eiwitrijker: Voeg vlees of vis toe naar keuze.
- Vega: vervang de kip voor tempeh, tofu of vegaburger.
- Minder koolhydraat? Laat de bonen weg!
- Magerder: Voeg minder kaas toe of vervang voor garnalen of een magere kip variant.
- Meer van alles? Verhoog de porties!
Geniet ervan en tag mij gerust als je hem hebt gemaakt!
Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over specifieke voeding? Stuur gerust een mailtje! Ik beantwoord graag al je vragen met betrekking tot online coaching en voeding.
Liefs