Het recept wat mij nooit verveelt is de saoto soep van Rens Kroes. Lekker voedzaam en met heerlijke kruiden. Overigens staan er nog meer heerlijke gerechten in haar boek Powerfood.
Je mag sowieso verwachten dat deze soep enorm vullend is en je verzadigd voor de komende uren. Natuurlijk kan je alle kanten op, maar de basis van deze soep is meer dan voldoende.
Wat heb je nodig (4-6 pers)?
- 3 biologische kipfilets
- 2 liter water
- 2 Uien
- 4 Teentjes knoflook
- 1 Bakje taugé
- 80g Basmatirijst
- 2-4 (omega-3) eieren
- 1 Biologische kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl Laos
- 1/2 tl Gemberpoeder
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: sambal 🌶️
Zo lukt het altijd:
- Doe de kipfilets in een pan en giet het water erbij. Snijd de ui grof, knijp de knoflookteentjes uit en doe al het water in de pan. Doe vervolgens de bouillon, laurierblaadjes, laos en het gemberpoeder. En peper en zout naar smaak.
- Breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur op een lage stand en dek de pan af met een deksel. Laat het geheel vervolgens een uur op laagvuur staan voor een goed getrokken bouillon.
- Haal na een uur de kipfilets uit de pan en pluk ze met behulp van twee vorken in stukjes.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. En kook de 4-6 eitjes in een apart pannetje.
- Snijd vervolgens alvast de gekookte eieren in vieren.
- Leg in het midden van de soepkom rijst, dan de taugé en de kip. Giet vervolgens de soep eroverheen en leg de eitjes in het kommetje.
- Finish met wat peper en sambal if you like 🌶️.
Voedingswaarde per kom (4 kommen)
- 125 Calorieën
- 14,2 Eiwit
- 8,1 Koolhydraat
- 3,7 Vet
- 1,1 Vezels
Enjoy!!
Vragen of wil je meer weten over online coaching? Neem contact op!