Rijstnoedels met Tempeh

Rijstnoedels Recept:

Dit is wel een van mijn favoriete gerechtjes. Rijstnoedels met Tempeh *slurpp*.

Wat heb je nodig(1 persoon)?

  • 50g Thaise Rijstnoedels
  • 125g Tempeh
  • 100g Witte Ui
  • 100g Sperziebonen
  • 2g Sesamzaadjes
  • Knoflookpoeder
  • Zelfgemaakte pindasaus
  • Kerriepoeder
  • Peper & Zout
  • Spicy? Voeg een beetje sambal bij🌶

Zo lukt het altijd:

  1. Snijd de sperziebonen door de helft en leg deze in een pannetje op laag vuur.
  2. Snijd en fruit de ui samen met de sperziebonen(5-10min).
  3. Voeg de kruiden toe.
  4. Snijd slices van de tempeh en bak deze in een los pannetje gaar(5-10min).
  5. Als laatste kook je de rijstnoodels.
  6. Giet na 3 minuten de rijstnoodels af en wok deze samen met de groentes door elkaar.
  7. Serveer het geheel, strooi er wat sesamzaadjes en zelfgemaakte pindasaus overheen en smullen maar!

Voedingswaarde:

  • 530 calorieën
  • 17g Eiwit
  • 64g Koolhydraat
  • 23g Vet
  • 13g Vezels

Tijd:

Max 15-20 minuten.

Variatie mogelijkheden:

  • Magerder: Vervangen voor mager vlees of vis zoals gamba’s of kip.
  • Geen Rijstnoodles? Kan ook met Bloemkoolrijst of gewone rijst.
  • Meer van alles? Verhoog de porties!

Heb jij een van de recepten gemaakt? Plaats een foto op Instagram en tag Evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding? Dat kan! Plan een gratis adviesgesprek in.

error: Content is protected !!