0

Wie jarig is die trakteert, daarom deze lekkere Pumpkin pie. Pompoen is het product van de herfst dus bakken we in stijl!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor de taartbodem:

  • 100g bloem (ik had glutenvrij boekweitmeel)
  • 50g Whey isolaat eiwitpoeder
  • 8gr kaneel
  • Scheutje stevia (eventueel met smaakje)
  • Scheutje zout
  • 60g ongezouten boter
  • 60g Griekse yoghurt 10% vet
  • 75ml water

Ingrediënten voor de vulling:

  • Zoetstof naar keuze of gewone naturel stevia korrels (Toffee/witte chocolade/ caramel of vanille)
  • 5g kaneel
  • Scheutje zout
  • 2gr gember (gemalen)
  • 1gr kruidnagel (gemalen)
  • 2 grote eieren
  • 430g gepureerde pompoen
  • 397g gecondenseerde melk

Topping:

  • 50gr red velvet chocolade

Zo lukt het altijd:

  1. Verwarm de oven voor op 220 º C.
  2. Laat de pompoen blokjes ontdooien
  3. Maak ondertussen het deeg voor de bodem klaar. Begin met alles bij elkaar te voegen exclusief de boter, yoghurt en water.
  4. Snijdt de boter in blokjes en voeg deze een voor een toe bij het kneden van het mengsel samen met de yoghurt.  Vervolgens voeg water bij het mengsel, doe dit geleidelijk.
  5. Maak van het deeg een bal en verspreidt over de ronde bakvorm (liefste met kanteltjes).
  6. Maak de rand hoog genoeg voor het pompoen mengsel.
  7. Vervolgens gaan we verder met de vulling, roer de stevia, kaneel, zout, gember en kruidnagel samen in een kom.
  8. Klop de eieren en de pompoen samen in een grote kom en voeg vervolgens het kruidenmengsel erdoorheen.
  9. Voeg geleidelijk de gecondenseerde melk toe tot het een egaal geheel is.
  10. Giet het mengsel in de taartbodem. Bak gedurende 15 minuten op 220 graden.
  11. Zet na 15 minuten de temperatuur lager naar 190 graden en bak nog 45 minuten. Hij is klaar als de vork in het midden er schoon uitkomt.
  12. Leg vervolgens de blokjes red velvet
  13. Koel 2 uur van te voren, voor je het serveert.

Tip: ik belegde hem met red velvet chocolade, als je net wat extra zoets wilt!

Voedingswaarde per stuk (10 stukken):

  • 293 Calorieën
  • 10,7g Eiwit
  • 34,4g Koolhydraat
  • 12,2g Vet
  • 1g Vezels

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voedingDat kan! Plan een gratis adviesgesprek in.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!