Red velvet pindakaasbar

Zelf pindakaas repen maken:

Zoals de meeste van jullie weten ben ik een enorme pindakaasfan. Daarom is deze pindakaasbar met Red Velvet chocolade ook echt een favoriet.

Gezien de hoeveelheid pindakaas is dit niet echt een hele caloriearme bar, maar lekker is hij zeker!

Wat je nodig hebt:

  • 100 g hazelnootpasta
  • 30 g lijnzaad
  • 50 g havermout
  • 5 g kokosrasp
  • 50 g honing
  • 10 g kokosolie
  • 5 g kaneel
  • 50 g hazelnoten
  • 10 g gepofte rijst
  • 5g vanille poeder
  • Chocolade

Zo lukt het altijd:

  1. Brand de hazelnoten op 140graden aan voor 5-10minuutjes.
  2. Smelt eerst de pindakaas, kokosolie, honing, vanille en de kaneel op laag vuur in een pannetje.
  3. Roer dit goed zodat het niet aanbakt.
  4. Als alles gesmolten is voeg je de lijnzaad, havermout, kokosrasp, gepofte rijst en 40g van de gebrande hazelnoten toe.
  5. Leg het mengsel in een cakevorm, druk alles goed aan tot het een platte strook is.
  6. Hak de 10g gebrande hazelnoten.
  7. Smelt ondertussen de Red Velvet bar en giet deze over het mengsel in de cakevorm en voeg de hazelnootstukjes toe.
  8. Laat ongeveer een uur in de koelkast harden en klaar is kees!

Voedingswaarde per stukje (te verdelen in 10 repen):

  • 204 Calorieën
  • 5,2 g Eiwit
  • 16,2 g Koolhydraat
  • 13,7 g Vet
  • 2,1 g Vezels

Geniet van de maaltijd en mocht je het gemaakt hebben, laat je me dan weten hoe het smaakte? @evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding?

Plan hier een gratis adviesgesprek in.

Liefs,

Eva Luna

Women’s Health & Lifestyle expert