Ik maakte gisteren deze heerlijke pulled mackarel and salmon kolharbi tagliatelle. Een top alternatief voor calorierijke pasta. Ik ben van een snelle maaltijd, dus deze duurt nog geen 10 minuutjes. Pluspunt: veel omega 3 vet zuren aanwezig, laag in koolhydraten, snel, vult goed en relatief laag in kcals.
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 400 g koolraap tagliatella
- 1 zonnatura bouillon blokje (groente)
- 100 g makreel/ zalm
- 5 g sesamzaadjes
- 20 g pesto hummus
- 50 g ei-eiwit
Zo lukt het altijd:
- Kook water met het bouillon blokje.
- Voeg de koolraaptagiatella toe en breng 3-5minuten aan de kook.
- Bak in de tussentijd de 50gram ei-eiwit klaar en prak dit als een geklutst ei.
- Pull de makreel met twee vorken uit elkaar of snijdt de zalm ik blokjes.
- Giet de koolraaptagiatella af en hussel alle ingrediënten door elkaar.
- Eetsmakelijk!
Voedingswaarde zalm/makreel:
- 364 kcals/ 404 kcals
- 32 g Eiwit/ 33 g Eiwit
- 11 g Koolhydraten
- 21 g Vet /25 g Vet
- 2 g Vezels
Geniet van de maaltijd en mocht je het gemaakt hebben, laat je me dan weten hoe het smaakte? @evalunalifestyle!
Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding?
Plan hier een gratis adviesgesprek in.
Liefs,
Eva Luna
Women’s Health & Lifestyle expert