Pompoen-paprika soep

De koudere dagen zijn toegeslagen, dus tijd voor een lekker warm soepje. Daarom een lekker hartige combinatie die boordevol voedzame nutriënten zit.

Wat heb je nodig (4 personen)?

  • 1 verse pompoenblokjes (450g)
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 3 bosuien
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g verse koriander
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gemalen chilipeper
  • 1 liter kraanwater
  • 2 zonnatura groentebouillontabletten

Zo lukt het altijd:

  1. Kook de pompoenblokjes
  2. Snijd de paprika en courgette in stukken, de bosui in ringetjes en de knoflook fijn. Risp de blaadjes van de Koriander
  3. Verhit de olie in een soeppan en voeg de pompoen, paprika, courgette, bosui, knoflook, chilipeper en Koriander toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur.
  4. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • 215 Calorieen
  • 5 g Eiwit
  • 23 g Koolhydraat
  • 12 g Vet

TIP: Ik heb nog wat geitenkaas toegevoegd, mocht je het lekker vinden kan dit prima. Pesto of brood erbij kan ook goed smaken!

Geniet van de maaltijd en mocht je het gemaakt hebben, laat je me dan weten hoe het smaakte? @evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding?

Plan hier een gratis adviesgesprek in.

Liefs,

Eva Luna

Women’s Health & Lifestyle expert