Pompoen lasagne

Opzoek naar hét recept voor verantwoorde en voedzame lasagne?

Dan heb ik niet één recept maar twee! Eentje lager in de calorieën en koolhydraten en eentje hoger in de calorieën en koolhydraten. Eiwitrijk is het sowieso:). Vetten kan je zelf bepalen natuurlijk.

Wat heb je nodig(1 persoon – laag in koolhydraten):

  • 100 g cherry tomaatjes
  • 150 g paprika geel/rood
  • 100 g prei
  • 20 g rode pesto
  • 50 g bruine bonen
  • 30 g parmigiano kaas
  • 100 g kipdijfilet
  • 250 g pompoen lasagnebladen
  • snufje Ras el Hanout
  • Peper en zout

Zo lukt het altijd:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijdt de groentes en bak ze voor voor 10 minuten op laag vuur. Kruid met Ras el Hanout en wat peper en zout.
  3. Voeg vervolgens de pesto toe en mix samen.
  4. Leg als bodem de pompoenbladeren.
  5. Dan beleg met het groente mengsel.
  6. Beleg dan de kipdijfilet.
  7. Snijdt wat tomaatjes en leg deze eroverheen.
  8. Herhaal het bovenstaande stappen.
  9. Aan het eind eindig je met groentes, kip en bestrooi je de lasagne met parmigiano kaas en kruid je met wat peper en zout.
  10. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak het gerecht ca. 35-40 minuten.

Voedingswaarde:

  • 503 Calorieën
  • 28 g Koolhydraten
  • 24 g Vet
  • 36 g Eiwit
  • 12 g Vezels

Wat heb je nodig(1 persoon – hoger in koolhydraten):

  • 150 g cherry tomaatjes
  • 200 g paprika geel/rood
  • 150 g prei
  • 30 g rode pesto
  • 200 g bruine bonen
  • 40 gram parmigiano kaas
  • 150 g kipdijfilet
  • 300 g pompoen lasagnebladen
  • Snufje Ras el Hanout
  • Peper en zout

Voedingswaarde:

  • 843 Calorieën
  • 60 g Koolhydraten
  • 34 g Vet
  • 58 g Eiwit
  • 28 g Vezels

Geniet van de maaltijd en mocht je het gemaakt hebben, laat je me dan weten hoe het smaakte? @evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding?

Plan hier een gratis adviesgesprek in.

Liefs,

Eva Luna

Women’s Health & Lifestyle expert