Poempoensoep

Het is weer het seizoen van de pompoen! Niets boven een goed gevulde kom pompoensoep! En het leuke is dat je hem naar eigen smaak altijd wat kan aanpassen. Nu over naar hoe je de soep maakt:

Wat heb je nodig (3-4 personen)?

  • 1 Flespompoen
  • 3-4 rode of witte ui (rood maakt het pittiger en wit wat zachter qua smaak)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 winterpenen
  • 1 stukje gember
  • 1 liter water
  • 1 kippenbouillon
  • Snufje Zout & Peper
  • Optioneel: blokje geitenkaas

Zo lukt het altijd:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de flespompoen doormidden, ontpit deze en snijd de rest in plakken.
  3. Doe de flespompoen voor 20 minuten de oven in.
  4. Snijd ondertussen de ui, gember, knoflook en winterpeen in plakjes.
  5. Bak deze gesneden groentes 5 minuten in een soeppan.
  6. Voeg vervolgens de pompoen, 1 liter water en het bouillonblokje toe.
  7. Laat de groentes 15 minuten op laag vuur koken.
  8. Pureer de soep met de staafmixer en smullen maar!

Tips: Kan lekker zijn met wat geitenkaas of een eitje. Een broodje om te dippen

Voedingswaarde per kom

(uitgaande van 3 grote koppen)

  • 116 Calorieรซn
  • 3,3 Eiwit
  • 18g Koolhydraat
  • 1,33g Vet
  • 8,3 Vezels

Tijd:

30minuten

Heb jij een van de recepten gemaakt tag me (@Evalunalifestyle ) dan even.

Heb je vragen over dit recept of over voeding? Stuur gerust een berichtje!

0 reacties

Een reactie versturen

Your email address will not be published. Required fields are marked *