Pesto courgetti met gamba’s

Courgetti Recept:

Dit is wel een van mijn meest favoriete recepten, helemaal vers en ontzettend vullend. Nieuwsgierig? Here you go:

Wat heb je nodig(1 persoon)?

  • 1 courgette (300 g)
  • 200 g Gamba’s
  • 1 knoflookteen
  • 15 casilicum
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 g parmazaanse kaas
  • 5 g olijfolie
  • 30g avocado
  • Peper en zout

Zo lukt het altijd:

Pesto:

  1. Snijdt een 1/2 deel van het knoflook teentje in kleine stukjes. Voeg de basilicum, pijnboompitten, parmazaanse kaas, olijfolie, peper en zout en knoflookstukjes in de mixer.
  2. Blend met een keukenmachine of staafmixer tot een egaal geheel.

Vervolg Recept:

  1. Rasp de Courgette tot sliertjes, dit kan met een spirelli machine of met een speciaal opzetstuk voor je keukenmachine.
  2. De doe gamba’s + restant van de knoflook in een wokpan en bak deze 5 minuutjes zachtjes aan.
  3. Voeg de courgetti, peper en zout en de pesto toe en bak vervolgens nog 5 minuten gaar.
  4. Snijdt ondertussen de avocado in kleine stukjes.
  5. Serveer met de avocado en bon appetito!

Voedingswaarde:

  • 459 calorieën
  • 30 g Eiwit
  • 15 g Koolhydraat
  • 31 g Vet
  • 8 g Vezels

Tijd:

Max 10-15 minuten.

Variatie mogelijkheden:

  • Magerder: avocado weglaten.
  • Variatie: gamba vervangen voor kip/tempeh/zalm
  • Meer Carbs? Voeg wat volkoren spaghetti toe.
  • Meer van alles? Verhoog de porties!

Geniet van de maaltijd en mocht je het gemaakt hebben, laat je me dan weten hoe het smaakte? @evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding?

Plan hier een gratis adviesgesprek in.

Liefs,

Eva Luna

Women’s Health & Lifestyle expert

error: Content is protected !!