Ik ben niet altijd zelfverzekerd en trots geweest op mezelf. Sterker nog: dat is precies de reden waarom ik Women’s Health Coach werd.

Vroeger stond ik vaak twijfelend voor de spiegel. Ik liet mijn ogen meedogenloos over mijn lichaam glijden, bekritiseerde mezelf bij elke millimeter slappe huid, bedekte beschaamd met mijn vingers de onregelmatige putjes in mijn bovenbenen. Ik beloofde mezelf dat ik ‘vanaf morgen’ écht zou beginnen, ging vervolgens op een streng dieet en hield het welgeteld één week vol voor ik gefrustreerd met een lepel non-stop rondjes draaide in de pot pindakaas tot ik de bodem bereikte.

Na de zoveelste eetbui begon ik met bewegen. Ik schoot in mijn Nikes en liep letterlijk de fitnesswereld binnen. Een plek waar ik mijn lichaam kon boetseren naar hoe ik dat wou, op voorwaarde dat ik er mijn leven aan wijdde. Dat ik elke vorm van voeding nauwkeurig bestudeerde voor ik het in mijn mond stopte, obsessief elke calorie telde en in de vroege ochtend een dagelijkse date had met de crosstrainer. Als ik een glimps van mijn reflectie opving, zag ik mijn rondingen transformeren naar een ‘perfecte’ shape, maar toch voelde ik er niets bij.

vrouwen-coach

“ Elk inzicht wakkerde mijn onstilbare honger naar nog meer kennis over gezond leven aan en ik vond mijn eigen weg.”

Ik paste moeiteloos in een maatje 34 en toonde trots mijn buikspieren onder mijn crop-top, maar ondertussen had ik darmklachten, moodswings en weinig energie. Ik werkte hard, had geen idee waar mijn grenzen lagen en rusten was iets waar ik zelden tijd voor had. Van de coaches die me begeleidden, leerde ik meer over mijn gezondheid, maar toch miste ik nog essentiële informatie over wat er in mijn lichaam en in mijn hoofd gebeurt.

Niemand vertelde me wat ik moest weten over hoe mijn hormonen in balans blijven en hoe ik maandelijks mee kan bewegen met mijn cyclus.

Over hoe ik mezelf niet meer hoef te voeden met negatieve gedachten of te luisteren naar dat stemmetje dat zegt dat ik het niet kan. Over dat er geen one size fits all bestaat, als je je écht jezelf wil voelen.

Elk inzicht wakkerde mijn onstilbare honger naar nog meer kennis over gezond leven aan en ik vond mijn eigen weg. Ik vormde mijn ervaringen en de informatie die me hebben gebracht tot waar ik vandaag sta, bij elkaar tot mijn eigen coachingsstijl. De ELL-methode, waarmee ik krachttraining, women’s health en voeding combineer voor de allround-aanpak waar ik zelf zo’n behoefte aan had, maar nergens vond.

Als coach wil ik je een liefdevol duwtje in de rug geven zodat je uit je vicieuze dieetcirkel komt en naast je staan bij het vormgeven van wat wel bij je past. Ik zorg ervoor dat jij alles leert wat je nodig hebt om moeiteloos samen te werken met je lichaam om je op elk moment goed te voelen, in plaats van de eeuwige struggle dat het nooit goed genoeg is.

Zodat je er voor jezelf kan zijn en jezelf de liefde kan geven die je meer dan waard bent. Zodat jij je niet alleen krachtig voelt, maar ook je eigen kracht kan omarmen en bewust keuzes kan maken die jou dienen. Zodat je voor jezelf kan zorgen door sterker te worden.

In je lichaam, in je hoofd en in je hart.

Liefs Eva

>5 yrs Education

  • N1 Education: Anatomy, Execution & Biomechanics + Practical
  • Menno Henselmans Personal training cursus
  • Precision Nutrition: Nutrition Certification
  • Chivo: Voeding Certificering + Coaching Certificering + Beweging Certificering + Vitaliteitscoach
  • OHF: Maag, Lever & Darm Certificering + Women’s Health & Special Treatments Certificering
  • GGS Academy – Pre- & Post Natal Certification
  • GGS Academy – Women’s Coaching Certification

Vrouwen geholpen

Coaching Expertise

Gepubliceerde artikelen

Q&A

+ Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

Does Eat-Sleep-Train-Repeat counts? Kidding! Ik ben een early bird en begin de dag altijd standaard met een heerlijke bowl met fruit, kwark, zaden, kaneel en noten. Dan start ik vaak de dag met een daily to do list, begin ik met coachingcalls en follow-ups, heb ik mindset calls,  ga ik lunchen, dan vaak wandelen of trainen. Als ik thuiskom pak ik mijn persoonlijke ontwikkeling op in de vorm van een cursus of een boek lezen en werk ik mijn content uit. Daarna is het time to relax en geniet ik van m’n diner, gevolgd door een fijn boek, warm bad of een serie!

+ Wat staat er op je bucketlist?

Sowieso nog heel veel landen afreizen. Op mijn verlanglijstje staan Canada/ Amerika/ Alaska op een gedeelde eerste plaats, gevolgd door Australie, Afrika en Zuid-Amerika en Ijsland. Dus eigenlijk bijna de hele wereld, haha! Oh, en ik droom er ook van om eens met white sharks te duiken… Maar wel op een gepaste afstand, natuurlijk;).

+ Guilty pleasure?

Oeehhh, dit zijn sowieso brownies! Verder geniet ik vooral van heerlijke verse maaltijden met verse vis. Fruit kan je me voor wakker maken.

Seen in

 

error: Content is protected !!