Hi babe!

Iedereen heeft een verhaal en dit is dat van mij… Ook ik ben niet altijd zelfzeker en trots op mijn lichaam geweest. Sterker nog: dat is precies de reden waarom ik coach werd.

Het begon acht jaar geleden op zinderend hete zomerdag in Italië. Ik stond in de douche, mijn ogen dichtgeknepen en met mijn gedachten bij de stranddag van straks. Ik voel de stress in elke vezel van mijn lijf. Als ik de zeep van me afspoel, glijden mijn ogen over mijn naakte lichaam.

Waar ik voorheen best een strakke buik had, voel ik nu losse huid tussen mijn vingers. Van mijn taille blijft niet veel meer over. Als ik in de spiegel kijk, schrik ik van mijn lichaam. Maar het ergste is dat stemmetje in mijn hoofd.

Het stemmetje dat me vertelt dat ik het niet kan, terwijl ik scrollend over mijn sociale media alleen maar vrouwen zie die het wél kunnen.

“Die glimlachend hun studie en een part-time werkweek balanceren met een gezonde salade in hun rechterhand, terwijl ik als niemand kijkt met een lepel rondjes draai in de pot pindakaas.”

Het begon tien jaar geleden, exact op dat moment, toen ik slechts gekleed in een badhanddoek en met een overstromend hoofd in de spiegel keek en hardop tegen mezelf zei: ‘vanaf nu wordt het anders.’

En het werd ook echt anders. Ik begon met sporten en er ging een wereld voor me open. Ik voelde me mentaal en fysiek weer stukken beter, maar ik liep tegen mijn eigen grenzen aan. Tijdens mijn zoektocht naar tools om die grenzen te verleggen, mocht ik met vier verschillende coaches werken, die me elk op hun eigen manier hielpen om voor mezelf te zorgen.

Het allerleukste? Ik voelde me weer Eva, maar dan wel de sterke en zelfverzekerde versie van mezelf.

Vanuit deze innerlijke kracht kreeg ik een onstilbare honger naar meer kennis over gezond leven. Ik haalde mijn bachelor versneld en liep diverse stages in binnen- en buitenland. Dat combineerde ik met allerlei cursussen over coaching, voeding en fitness. Allemaal met één doel: jou te kunnen helpen met mijn eigen methode, waarin ik krachttraining, coaching en voeding combineer voor de allround-aanpak waar ik zelf zo’n behoefte aan had, maar nergens vond.

Met online coaching wil ik jou helpen het allerbeste uit jezelf te halen, op jouw manier. Het is mijn doel om je opnieuw verliefd laten worden op je lichaam, niet alleen op hoe het eruit ziet maar ook op hoe het voélt.

We streven samen naar niets minder dan pure love at first sight elke keer opnieuw als je jezelf ziet. Naar opnieuw makkelijk in je lievelingsjeans glijden en poedelnaakt tandenpoetsend door de woonkamer dansen (met de gordijnen open).

We zorgen er samen voor dat je van de daken wilt schreeuwen hoe ontzettend lekker je in je vel zit. Hoe trots je op jezelf bent terwijl je met zelfverzekerde stappen de wereld (en je koelkast) tegemoet treedt.

Ik wil dat jij je nooit meer zorgen maakt om zichtbare vetrollen bij het aantrekken van dat ene strakke jurkje, maar dat je draagt waar je zin in hebt omdat je weet dat je elk kledingstuk sowieso rockt. Ik wil dat je hartstochtelijk en tot aan de laatste kruimel geniet van dat stukje red velvet cake en de volgende dag zonder een greintje schuldgevoel 10 km hardloopt, gewoon, omdat je daar blij van wordt. 

Maar ik wil ook dat je weet dat ik besef dat het niet altijd makkelijk voor je is. Dat er ups en downs zullen zijn. Dat je misschien een slechte dag zal hebben. Ik wil dat je weet dat dat ook oké is. Ik wil dat je weet dat ik er voor je ben, every step down the road. Je hoeft het niet langer alleen te doen. We doen dit samen en het gaat ons lukken.

You’ve got this

Beloofd,

Liefs Eva

Always learning

Q&A

+ Grootste powervrouw?
Doutzen Kroes! Dit is echt zo’n gevalletje ‘damn girl’, haha. Ze is eerlijk, lekker normaal gebleven en natuurlijk vanbinnen én vanbuiten een prachtige vrouw.
+ Guilty pleasure?

Oeehhh, dit is sowieso brownie en cookie ijs!

+ Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

Does Eat-Sleep-Train-Repeat counts? Kidding! Mijn dag begint altijd standaard met een heerlijke bowl met fruit, kwark en noten. Dan start ik vaak de dag met een daily to do list, begin ik met coaching en check-ins, heb ik de mindset calls, ga ik lunchen, dan trainen. Als ik thuiskom doe ik wat persoonlijk ontwikkeling of nog meer coaching calls. Daarna is het time to relax en geniet ik van m’n diner, gevolgd door een fijne podcast, Netflix of een boek! Maar stiekem zit ik vaak ook nog wel even aan werk…

+ Wat staat er op je bucketlist?

Sowieso nog heel veel landen afreizen. Op mijn verlanglijstje staan Canada/ Amerika/ Alaska op een gedeelde eerste plaats, gevolgd door Australie en Zuid-Amerika en Ijsland. Dus eigenlijk bijna de hele wereld, haha! Oh, en ik droom er ook van om eens met white sharks te duiken… Maar wel op een gepaste afstand, natuurlijk ;).

PARTNERS OF  ELL