Oma’s Appeltaart Recept
Wat maak je als je iets te vieren hebt en geen idee hebt wat iemand lekker vind? Dan maak je gewoon een ouderwets oma appeltaart receptje!
Als kleine uk, lekker elk weekend bakken met oma, tussendoor snoepen van het deeg en met trots de taart aan iedereen laten zien.
Nu tijd om deze mooie positieve herinnering te delen met jou, dus bakken maar!
Wat heb je nodig ?
- 300g Havermout
- 200g Ongezouten Boter
- 1 ei
- Snufje zout
- 10g Bakpoeder
- 100g Basterdsuiker
- 25g Vanillesuiker
- 600g Elstar Appels
- Kaneel
- Vanilla shot @Personal Protein of vanilla zoetstof
- Bakvorm
Zo lukt het altijd:
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Doe de havermout in de keukenmachine en maal fijn tot havermeel.
- Snijdt de boter in blokjes en leg deze in een kom.
- Scheidt het eigeel van het eiwit.
- Voeg de havermeel, de bakpoeder, de eierdooier, de basterdsuiker en vanille shot toe.
- Handen uit de zak en lekker ouderwets kneden tot alles goed samen is gevoegd.
- Maak er vervolgens een bal van en zet hem even 5 minuten in de koelkast zodat hij minder plakt.
- Spray de bakvorm in met wat Pam spray (botersmaak) of besmeer met wat boter.
- Druk 2/3 van de deegbal als bodem in de bakvorm en vergeet de zijkanten ook niet, zodat de appels er mooi in liggen.
- Schil de appels en snijdt in dunne plakjes.
- Leg de appelplakjes in een kom en bestrooi met kaneel en vanillesuiker.
- Beleg de taart met deze appelplakjes en besprenkel nog met wat suiker en kaneel.
- Pak het laatste deel van de deegbal erbij, rol deze plat uit en snijdt er reepjes van.
- Verdeel deze reepjes horizontaal en verticaal over elkaar heen en smeer eventueel de reepjes nog wat in met wat extra eiwit.
- 60 minuutjes in de oven en smullen maar!
Voedingswaarde per stuk (10 goede stukken):
- 343 kcals
- 4,8g Eiwit
- 18,7g Koolhydraten
- 18,7g Vet
- 14,2g Vezels
Tijd:
70 minuten.
Heb jij dit lekkere receptje geprobeerd? Plaats jou foto ervan op Instagram en tag mij @ Evalunalifestyle!
Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding? Neem vrijblijvend contact met mij op.