0

Ben jij op zoek naar een gezond banana bread recept? Zoek niet verder! Dit heerlijke bananen brood recept is gezond én lekker. Lees hier hoe je het banana bread maakt:

Wat heb je nodig ?

Zo lukt het altijd:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zo kun je het bananenbrood later makkelijk uit de vorm halen.
  2. Snijdt de helft van 1 banaan door midden en bewaar om er op te leggen voor later.
  3. Pel de banaan en prak fijn.
  4. Hak de noten grof.
  5. Voeg de eiwitpoeder, bananen, bakpoeder, havermout, lijnzaad kaneel en het zout samen. Laat draaien en voeg een voor 1 het ei, ei-eiwit en de helft van pindakaas toe. Schep door het poedermengsel.
  6. Schep het mengsel in de cakevorm.
  7. Voeg de halve banaan in dunne slices er bovenop aan toe.
  8. Bestrooi met de pistachenoten, witte chocolade en swipe de pindakaas erdoorheen.
  9. Bak in ca. 50minuten goudbruin en gaar. Controleer na 45-50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIP: Om een cake enorm sticky te maken, moet hij net voor hij gaar is eruit! Dat is de gouden tip voor de stickyheid.

+ Plus de chocolade aandrukken maakt dat elk hapje in het brood een beetje gevuld is met chocolade lava.

Voedingswaarde totaal:

  • 1255 Calorieën
  • 115g Eiwit
  • 101g Koolhydraat
  • 42g Vet
  • 11g Vezels

Per stuk (10 stukken):

  • 126 Calorieën
  • 12g Eiwit
  • 10g Koolhydraat
  • 4,2g Vet
  • 1,1g Vezels

Tijd:

5 minuten bereidingstijd, 45-50 minuten oventijd.

Hier vindt je mijn orginele sticky basis recept.

Heb jij een van de recepten gemaakt? Plaats een foto op Instagram en tag Evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!