Kikkererwt en kipschotel

Zin in kip maar in een ander jasje? Dan is dit je recept voor vanavond. Een heerlijke wok boordevol vezels en micro nutriënten die goed verzadigt.

Wat heb je nodig (2 personen)?

Zo lukt het altijd:

  1. Verhit de wokpan.
  2. Snijdt de kipfilet in blokjes en bak ze zachtjes gaar +/- 7min.
  3. In de tussentijd schaaf winterpeen plakjes van de winterpeen af en rol deze op.
  4. Voeg de bimi/sugarsnaps/paprika en knoflook toe en wok deze 2 min.
  5. Voeg het water en ketjap manis toe en laat 15 min. , met de deksel op de pan, op laag vuur stoven.
  6. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier.
  7. Verhit een koekenpan en bak de kikkererwten met de kerrie in 8 min. op (middel)hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Meng de kikkererwten door de groentes. Schep op een bord en garneer met wat winterpeen en geitenkaas oid.
Voedingswaarde per persoon (2):
  • 545 Calorieën
  • 53 g Eiwit
  • 53 g Koolhydraat
  • 9 g Vet
  • 15 g Vezels

Geniet van de maaltijd en mocht je het gemaakt hebben, laat je me dan weten hoe het smaakte? @evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding?

Plan hier een gratis adviesgesprek in.

Liefs,

Eva Luna

Women’s Health & Lifestyle expert