High carb pannenkoeken

Koolhydraatrijke Pannenkoeken:

We zijn weer aan het einde van de week. Dat betekend.. Tijd voor? Yes, tijd voor pannenkoeken:D Wie wil er nou niet pannenkoeken voor lunch op de zaterdag?

Wat heb je nodig:
  • 80 g havermout
  • 80 ml (magere) melk
  • halve banaan
  • 5g wijnsteen bakpoeder
  • 5g kokosolie

Zo lukt het altijd:

  1. Haal het meel door een zeef boven een kom, zodat er geen grote klonters meel ontstaan
  2. Doe het bakpoeder erbij
  3. Melk erbij
  4. Prak de halve banaan en voeg die ook toe
  5. Goed mengen, zodat er een dik beslag ontstaat
  6. Doe wat kokosolie in een pan en zorg dat de pan goed heet wordt. Ik gebruik zelf SmartSpray om wat uit te besparen.
  7. Wanneer de olie heet is zet je het vuur zacht en giet je een lepel beslag in de pan. Wanneer de onderkant goudbruin is keer je de pannenkoek om en bak je de andere kant.
  8. Als de andere kant ook goud bruin is haal je de pannenkoek uit de pan en stapel je alle pannenkoeken op.

Optioneel

  • Je kan ook nog wat chocolade versnipperen en dit met het beslag kunnen mengen. Of nog wat extra fruit er doorheen voegen.
  • Tussen ieder pannenkoekje een laagje nutella/pindakaas smeren
  • Chocolade versnipperen en dit erover kunnen strooien

Ik koos voor 20gr nutella en 10gr witte chocolade en een halve banaan.

Voedingswaarde:

  • 534 Calorieën
  • 19 g Eiwit
  • 74 g Koolhydraat
  • 15 g Vet
  • 12 g Vezels

Geniet van de maaltijd en mocht je het gemaakt hebben, laat je me dan weten hoe het smaakte? @evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding?

Plan hier een gratis adviesgesprek in.

Liefs,

Eva Luna

Women’s Health & Lifestyle expert