Viola (25)

Er was niet enkel focus op mijn gewicht én het fysieke plaatje veranderen. Maar ik begon trots te worden op andere vormen van progressie zoals de verbetering in mijn gezondheid, lees PMS.

“Het is zo fijn om een vrouwelijke trainer te hebben die jou
en jouw lichaam snapt. Vrouwen hebben af en toe nu eenmaal last
van stemmingswisselingen en ander drama, op zulke momenten is het
dan heel erg fijn om iemand te hebben die je daar doorheen sleept. ”

Ineens was er die extra gedrevenheid om te bewijzen dat vrouwen 𝗪𝗘𝗟 zwaar kunnen liften, maar nog steeds een vrouwelijk lichaam kunnen behouden. Eva hielp mij hierin door uitdagende programma’s te maken en keek kritisch mee naar m’n techniek. Hierdoor is m’n techniek het afgelopen jaar enorm verbeterd, iets wat ik zelf niet snel had kunnen bereiken en wel nodig had. I

 

Ik raakte verliefd op de mentale uitdaging van het zwaar trainen, oefeningen doen waar vrouwen niet snel voor zouden kiezen. Zo werd de Bench Press dé oefening waarbij ik het meest respect heb gekregen voor mezelf.

Eva leerde me om ook te kijken naar andere vormen van progressie. Er was niet enkel focus op mijn gewicht én shape veranderen. Ik begon trots te worden op andere vormen van progressie. Progressie is meer dan wat je in de spiegel zit, het is voor mij andere vrouwen inspireren om ook zwaarder te trainen en uit hun comfort zone te stappen. Progressie maken is mezelf mooi vinden ondanks dat ik een hoger vetpercentage heb. En progressie gaat om je gezondheid!

Mijn PMS was ook een belangrijk focuspunt tijdens de coaching. We zijn gaan werken aan mijn darmklachten en voedingsproducten die daar in triggerde. We keken naar hoge FODmap voedingsmiddelen en ik hield wekelijks een dagboekje omtrent mijn gezondheid. Zo konden we snel schakelen. Uiteindelijk resulteerde dit in minder darmklachten en vooral minder opgeblazenheid. Naar mate de coaching vorderde leerde ik mijn lichaam steeds beter begrijpen en had ik controle over mijn darmen. 

De maandelijkse periodes ervaarde ik altijd als zwaar. Maar ook die werden naar mate mijn darmen beterde en ik gerichter met mijn gezondheid aan de slag ging, beter. Ik ervaar nauwelijks klachten van PMS meer, mijn darmen en stoelgang zijn goed en ik begrijp wat mijn lichaam nodig heeft en hoe ik het goed onder controle kan houden.

Wekelijks vraagt Eva me de positieve punten te benoemen, omdat het vooral daarom draait. Eva en ik stelden doelen die niet alleen op m’n fysiek betrekking hebben, maar kijkt ze naar alle andere factoren die invloed kunnen hebben op deze journey!

Ik heb de controle over mijn eigen lichaam en ik sta sterk in mijn schoenen om dit ook zo voort te kunnen zetten.

 

Uiteindelijk wil ik juist trots kunnen zijn op mezelf, omdat ik zowel fysiek als mentaal sterker ben geworden. En dat is het mooiste cadeau wat ik mezelf heb mogen geven!

 

Hello new me

error: Content is protected !!