Shehana (26)

Het is zo fijn om een vrouwelijke trainer te hebben die jou en jouw lichaam snapt. Vrouwen hebben af en toe nu eenmaal last van stemmingswisselingen en ander drama, op zulke momenten is het dan heel erg fijn om iemand te hebben die je daar doorheen sleept.

Toen ik Eva leerde kennen, was ik vanwege een knieblessure in slechte doen. Ik deed aan CrossFit, waar ik allebei mijn knieën overstrekte. Daardoor kon ik eigenlijk bijna niet meer pijnvrij sporten, was mijn motivatie als sneeuw voor de zo’n verdwenen en door de pijn had ik het eigenlijk al opgegeven om nog verder te gaan met mijn revalidatie. Ik bleef evenveel eten – soms ook te veel – en zag mijn lichaam steeds meer uit vorm raken. Ik raakte gefrustreerd en verloor mijn zelfvertrouwen, want ik paste niet meer in de kleding die ik droeg tijdens mijn CrossFit-dagen en ik durfde bijna niet meer naar mijn eigen spiegelbeeld te kijken.

“Het is zo fijn om een vrouwelijke trainer te hebben die jou
en jouw lichaam snapt. Vrouwen hebben af en toe nu eenmaal last
van stemmingswisselingen en ander drama, op zulke momenten is het
dan heel erg fijn om iemand te hebben die je daar doorheen sleept. ”

Toen ik Eva leerde kennen, was ik vanwege een knieblessure in slechte doen. Ik deed aan CrossFit, waar ik allebei mijn knieën overstrekte. Daardoor kon ik eigenlijk bijna niet meer pijnvrij sporten, was mijn motivatie als sneeuw voor de zo’n verdwenen en door de pijn had ik het eigenlijk al opgegeven om nog verder te gaan met mijn revalidatie. Ik bleef evenveel eten – soms ook te veel – en zag mijn lichaam steeds meer uit vorm raken. Ik raakte gefrustreerd en verloor mijn zelfvertrouwen, want ik paste niet meer in de kleding die ik droeg tijdens mijn CrossFit-dagen en ik durfde bijna niet meer naar mijn eigen spiegelbeeld te kijken.

Maar toen vertelde een van mijn collega’s over Eva. Ik twijfelde eigenlijk geen seconde: ik had hulp nodig, en snel. Ik plande een afspraak met Eva in en toen ik haar voor het eerst zag, kreeg ik meteen zin om aan de slag te gaan. Ze had zo’n fijne energie en ze was zo positief. Een beter begin kon ik me eigenlijk niet wensen. En misschien nog wel het belangrijkste, ze deed geen valse beloftes. Ze was eerlijk en realistisch. Dat was alles wat ik nodig had. Voor ik het wist ging ik met Eva in zee.

De trainingen waren perfect op maat gemaakt, waarbij rekening werd gehouden met mijn behoeften en mijn knieblessure. Eva maakte foto’s, deed verschillende metingen en hield nauw contact met me om mijn voortgang in de gaten te houden. Ik wende al snel aan de trainingssessies en mijn nieuwe manier van eten en leven, al was het niet altijd makkelijk om mijn oude eet- en drinkgewoontes op te geven, want ik had eigenlijk nooit door hoe groot hun invloed op mijn lichaam was. Steeds als ik geen motivatie had of met andere problemen in mijn maag zat, kon ik bij Eva terecht. Dat heeft me enorm geholpen op weg naar waar ik nu sta.

Met mijn knieën ging het ook steeds beter. Ik merkte dat ik stapje voor stapje steeds sterker werd. Ik denk dat dat voor mij een belangrijk leermoment was, want vroeger wilde ik zo snel mogelijk zo fit mogelijk worden. Ik had veel te veel haast en dat is dan ook hoe ik mijn knieën blesseerde. Het gaat niet om snelheid, het gaat om je lifestyle, daar ben ik me nu van bewust. Voeding speelt zo’n grote rol in je vooruitgang, daar stond ik vroeger nooit bij stil. Mijn zelfvertrouwen kwam weer terug, ik zag er goed uit en zat een stuk beter in m’n vel.

Natuurlijk heb ik ook nog af en toe een mindere dag, die heeft iedereen, maar ik heb geleerd hoe ik daarmee om moet gaan.

Ik leerde hoe ik mijn stress onder controle kon houden en mezelf altijd op de eerste plaats zet. Stapje voor stapje heb ik mijn lichaam en mezelf beter leren kennen, allemaal dankzij Eva. Zonder haar was ik nooit zover gekomen, want ik heb iemand nodig die mij motiveert op de momenten dat ik eigenlijk liever op de bank zou liggen. Aan Eva heb je dan een hele goede.

Het traject met Eva was fantastisch. Het is zo fijn om een vrouwelijke trainer te hebben die jou en jouw lichaam snapt. Vrouwen hebben af en toe nu eenmaal last van stemmingswisselingen en ander drama, op zulke momenten is het dan heel erg fijn om iemand te hebben die je daar doorheen sleept.
Ik voel me sterker en fitter dan ooit tevoren. En het belangrijkste: ik hou weer van mijn lichaam en van mezelf. Dat heb ik te danken aan Eva.

Hello new me

error: Content is protected !!