Robina (30)

Ik besloot me bij Eva Luna aan te melden. Iemand met de juiste kennis die elke stap met je mee gaat, dat klonk goed.

Mijn verhaal begon aan het einde van een eigen mentale strijd. Na een depressie te hebben overwonnen en mijn hoofd een fijne en rustige omgeving te hebben gemaakt ontbrak er nog iets belangrijks: fysieke gezondheid. De mentale strijd die ik gevochten had was daar namelijk goed zichtbaar. Met 30 kilo overgewicht op zak, en een lijf die amper weerstand aan kon begon ik te overwegen wat nodig was. Ik zat al langer slecht in mijn vel dus had al een reeks slechte pogingen op zak met een té heftige aanpak.

“Het is zo fijn om een vrouwelijke trainer te hebben die jou
en jouw lichaam snapt. Vrouwen hebben af en toe nu eenmaal last
van stemmingswisselingen en ander drama, op zulke momenten is het
dan heel erg fijn om iemand te hebben die je daar doorheen sleept. ”

Ik besloot me bij Eva Luna aan te melden. Iemand met de juiste kennis die elke stap met je mee gaat, dat klonk goed. Dit is inmiddels 2 jaar geleden. Het begin was onzeker: gaat dit echt werken, mag ik zoveel eten? Zal ik het sportschema vol weten te houden? De voeding niet te laag inzetten blijkt het recept voor veilig afvallen. Doorgaan met sporten blijkt een weerstand voor je lijf op te bouwen waar zelfs de meest onsportieve en luie ik lol in begon te krijgen.

De manier van voeding en de consistentie in het sporten is mij nu helemaal eigen. Toch zijn er uitdagingen die blijven komen. Het is een werkelijke achtbaan met ups, downs, en ruimte voor lange ‘flows’ die juist heel steady verlopen. Momenteel is de uitdaging bijvoorbeeld na de kilo’s en het overgewicht verliezen het er ook werkelijk afhouden. Want het normale of zelfs trekjes van het oude leven staan altijd om de hoek om het over te nemen. En hoe ga je daar weer mee om?

Ik heb van Eva enorm veel geleerd de afgelopen jaren. Enerzijds dingen die al echt standvastigheid hebben gevonden met een vaste verandering in gedrag en voeding, maar ook dingen waar ik haar nog hard bij nodig heb. De positieve draai die Eva daarin weet te vinden houdt het ten alle tijden een avontuur.

Hello new me

×