0

Dit seizoen vind ik ik het altijd heerlijk om zelf soep te maken. Dit receptje maakte ik enkele jaren geleden toen ik opzoek was naar iets meer vullende maaltijden. Nou dat is deze wel! Nu ben jij natuurlijk benieuwd, is dat echt zo?

Nou dat gaan we dus proberen!

 

Hier volgt het recept:

Wat heb je nodig (3-4 personen)?

  • 300g Courgette
  • 500g Broccoli
  • 100g witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,2 liter kraanwater
  • 1 groentebouillon
  • Beetje maggi
  • Snufje Zout & Peper
  • (Optioneel: 18g geitenkaas)

Zo lukt het altijd:

  1. Was alle groentes van te voren.
  2. Snijd de broccoli en courgette in stukken, pel de ui en snijdt deze ook in slices.
  3. Doe de groentes in een pan en bak even kort 3 minuten.
  4. Voeg 1,2 liter water en het bouillonblokje in een soeppan en voeg de groentes toe.
  5. Breng aan de kook en voeg tevens de kruiden toe.
  6. Laat de groentes 10-15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  7. Voeg eventueel wat geitenkaas of een eitje toe voor wat extra eiwitten of vetten.

Voedingswaarde (per kom)

  • 125 Calorieën
  • 6,8 Eiwit
  • 6,4g Koolhydraat
  • 1,4g Vet
  • 1,3 Vezels

Tijd:

Max 20 minuutjes.

TIP: Ik heb nog wat geitenkaas toegevoegd, mocht je het lekker vinden kan dit prima. Pesto of brood erbij kan ook goed smaken!

Heb jij een van de recepten gemaakt?  tag Evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of over online coaching en voeding? Neem vrijblijvend contact op.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!