De voordelen van natuurlijke producten voor je huid en lichaam.

Gezond, glanzend, egaal, allemaal termen waar we van dromen voor onze ideale huid. En hoewel we ons soms druk maken om een pukkel, een schrale plek of een plaatselijke schaafwond, staan we er niet vaak genoeg stil bij dat onze huid met een oppervlakte van ruim 2 m² (lees 15 tot 20 kilogram!) het grootste orgaan is van ons lichaam. Je huid is daarmee van enorm belang en beschermt niet alleen de onderliggende organen, maar regelt ook je temperatuur, zorgt ervoor dat we niet uitdrogen en beschermt ons lichaam tegen Uv-straling, bacterien, viezigheid en invloeden van buitenaf. Omdat je huid zo belangrijk is, verdiend deze ook wel wat extra liefde. 

Waarom overstappen op natuurlijke huidverzorging?

Om er zo gezond en jong mogelijk uit te zien smeren we dagelijks gemiddeld zo’n 12 producten op ons gezicht, huid en haar. Als je nagaat dat 60% van de chemicaliën die we op ons lichaam smeren wordt geabsorbeerd door je huid en mogelijk in je bloedbaan terecht komen besef je vast en zeker waarom natuurlijke huidverzorging een must is voor een gezonde levensstijl.

De clean beauty industrie is tot stand gekomen als tegenreactie op conventionele cosmetica. Hieronder vallen dan ook puur en alleen die producten die worden gemaakt ZONDER toevoeging van nare chemicaliën of toxische ingrediënten waarvan wordt aangetoond of vermoed dat ze schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Zoals parabenen, ftalaten en  andere moeilijk te ontcijferen termen op je etiket.

Transparantie is een key element in de clean beauty industry, geen poespas, maar gewoon dat wat je huid, haar of lichaam nodig heeft in begrijpbare taal. De helende en effectieve werking in clean beauty producten is afkomstig uit de natuur en voorzien van tal van voordelen die je gezondheid bevorderen in plaats van belemmeren. We hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

+Een verademing voor je huid


Wanneer je huid geïrriteerd is zal je lichaam sneller gevoelig reageren op invloeden van buitenaf. Het gebruik van agressieve producten met irriterende stoffen of chemicaliën kunnen de huid nog meer irriteren terwijl  clean beauty producten boordevol voedende en natuurlijke eigenschappen zitten die je huid beschermen en helpen te herstellen.

+ Hormonen in balans

Veel conventionele verzorgingsproducten bevatten parabenen een stofje dat zorgt voor een langere houdbaarheid, heel handig alleen wanneer je te veel parabenen binnen krijgt kunnen deze stofjes je hormonen verstoren. Parabenen imiteren als het ware  het vrouwelijk geslachtshormoon, waardoor je lichaam in de war kan raken en je hormoonhuishouding uit balans. Clean Beauty producten zijn gelukkig vrij van deze parabenen. Andere gedocumenteerde hormoonverstoorders zijn: benzofenon, bisfenolen, en ftalaten.

+Je huid weerspiegelt je gezondheid

Hoewel je niet altijd direct de nadelige gevolgen ervaart van conventionele huidverzorgingsproducten kan dit op lange termijn wel het geval zijn. Ervan uitgaande dat je ongeveer 12 producten per dag op je huid smeert staat ongeveer gelijk aan 185 chemicaliën die zich opbouwen in je lichaam. Je kunt het vergelijken met een reep chocola, één reep is best lekker, het geeft je wellicht even een oppepper en je zal je er ook niet meteen slecht of ziek door voelen. Maar neem nu 12 chocolade repen per dag, gegarandeerd dat de nadelige gevolgen op de lange termijn een grote impact hebben op je gezondheid, zo werkt het ook in de cosmetica-industrie. Less is more, minder poespas en meer voor je lichaam!

+Een beter en gezonder milieu.

Clean Beauty bedrijven zijn zich bewust van de impact van ingrediënten en het effect op je lichaam, maar zetten zich daarnaast ook in voor een beter en gezonder milieu en gaan hier op een liefdevolle manier mee om. Allereerst spoelen we alles wat we op onze huid smeren door het riool ons drinkwater in, dat is zeker iets om over na te denken. In het productieproces nemen deze bedrijven bewuste keuzes denk aan verpakkingen, duurzame logistieke oplossingen, eerlijke arbeidsomstandigheden, diervriendelijkheid en transparantie over ingrediënten en processen. Weet wat je op je huid smeert en verklein je ecologische voetafdruk door bewust te kiezen voor Clean Beauty, goed voor mens, dier en milieu!

Onze favoriete clean beauty producten op een rijtje:

  • Bf – Restore Face & Body Serum van Biologi, het redmiddel voor de droge, zeer gevoelige en dorstige huidtypes zoals eczeem, psoriasis en zelfs de kwetsbare huid van je baby!

Het unieke extractieproces van Biologi (‘s werelds eerste 100% actieve planten serums) levert het hoogste concentraat van actieve botanische ingrediënten voor je huid,  welke ongekende resultaten oplevert. Geen toevoegingen, geurstoffen of zelfs water, alleen Australische plantenextracten die puur genoeg zijn om te drinken.

  • Activator 7 face & body oil van Sansceuticas één van onze all-time favourites. Deze olie heeft een heerlijke warme, kruidige geur en is multifunctioneel. Je kunt de olie gebruiken als gezichtsolie, massageolie, scheerolie, haarolie of als behandeling voor een gevoelige hoofdhuid. Ideaal voor als je geld en ruimte in je badkamer wilt besparen!
  • N0. 2 Citrus Rhapsody – Toner Mist van Edible Beauty is een unieke mix van Australische extracten die rijk zijn aan antioxidanten, waaronder Desert Lime en Lemon Aspen, evenals Vijgen- en Blauwe Bosbessen, May Chang en Calendula die samenwerken om de huid te hydrateren, verstevigen, kalmeren én verzachten!

Eigenlijk vinden wij alles van Edible Beauty geweldig fijn om te gebruiken. Niet alleen vanwege de samenstelling van pure, botanische en ‘eetbare’ ingrediënten, maar ook vanwege de heerlijke fruitgeuren die je huid fris, stralend en gerevitaliseerd laten aanvoelen.

  • Nourished x Romy Droogshampoo + Styling Powder + Scalp Treatment  van Nourished eigen bodem! Hier zijn we enorm trots op, verkrijgbaar in een duurzame kartonnen shaker verpakking of handige puffer spray. Verzorg, verfris en geef volume aan je haar met 100% natuurlijke ingrediënten zoals Oat Kernel Flower en Havermout extract om de gevoelige hoofdhuid te kalmeren en zorgt dat vettige wortels verdwijnen. Brahimi voor een extra dosis volume en Aloë Vera om je haarvezels te hydrateren en voeden.

Wie had gehad gedacht dat het aanschaffen van (clean) beauty zo’n grote impact kon hebben op de gezondheid van mens, dier en milieu?  Wil je meer weten? Stuur ons dan een DM op instagram via @nourished_eu

X

Nourished

Dit artikel is geschreven door Erin & Floor van Nourished. Bij Nourished kun je terecht voor alle natuurlijke huidverzorging, haarverzorging en cosmetica!

En als cadeautje kan je hun producten proberen met 10% korting met de code: ELLNOURISH .