Courgetti Bolognese Recept:
Vroeger at ik altijd met veel plezier de spaghetti Bolognese van mi Mama. Maar een eigen twist eraan geven met meer groentes en minder koolhydraten brengt mij terug naar vroeger!
Wat heb je nodig?
- 300g Courgette
- 100g Grasgevoerd Mager rundergehakt
- 100 Cherry Tomaatjes
- 100g tomaten of gezeefde tomaten uit een pakje
- 100g ui
- Teentje knoflook
- Snufje zout en peper
- Snufje Nootmuskaat
- 50g Hüttenkäse
Zo lukt het altijd:
- Was de courgette en draai deze met een spirelli alvast in spaghetti sliertjes.
- Snijdt de knoflook in stukjes
- Maak zelf wat tomatensaus door een stuk of 2 tomaten helemaal fijn te mixen.
- Fruit ondertussen de ui en de knoflook op laag vuur voor 5 minuten.
- Voeg het rundergehakt samen.
- Vervolgens voeg je de courgette sliertjes toe, samen met de tomatensaus, wat peper en zout en nootmuskaat.
- Snijdt de cherrytomaatjes.
- Leg alles op een diep bord en top af met wat cherrytomaatjes, Hüttenkäse en knoflookpoeder.
- Bon Appétit
Voedingswaarde (zonder toppings):
- 403 kcals
- 33g Eiwit
- 32g Koolhydraten
- 17g Vet
- 7g Vezels
Tijd:
10 minuutjes.
Variatie mogelijkheden:
- Meer eiwit? Verhoog het gehakt of de Hüttenkäse.
- Variatie: paprika of aubergine of kip.
- Meer Carbs? Voeg wat volkorenpasta toe.
- Meer vetten? Meer rundergehakt of kaas.
- Meer van alles? Verhoog de porties!
Heb jij dit lekkere receptje geprobeerd? Plaats jou foto ervan op Instagram en tag Evalunalifestyle!
Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding? Neem vrijblijvend contact met mij op.