Chocolade haverkoeken recept
Een van mijn meest favoriete koekjes van vroeger. Elke week bakte ik ze wel eens, tot voor een tijdje even niet meer. Vandaag scheen er een heerlijk zonnetje en ineens dacht ik weer aan deze koeken.
Natuurlijk wel wat chocolade stukjes erdoorheen om het af te maken, maar het kan ook echt heerlijk zijn met cranberry of dadel stukjes. Snel maken dus, want dit zijn echt top koeken!
Wat heb je nodig (10 koekjes) ?
- 100 g havervlokken
- 2 eieren
- 100 g 80% pure chocolade
- 5 g wijnbaksteen bakpoeder
- Snufje zout
- 60 g havermeel (zelf malen is het lekkerst)
- Snufje kaneel
- 1 thee lepel vanille poeder
- 20 g honing
Optioneel: Stukjes cranberry of dadel is ook erg lekker erdoorheen. Of verse appel!
Is het deeg te stug? Voeg dan nog wat amandelmelk, pindakaas of een beetje extra honing toe (macro’s veranderen dan wel).
Zo lukt het altijd:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop de eieren los. Meng de havervlokken, havermeel, wijnsteen bakpoeder, honing, kaneel en een mespunt zout in een kom.
- Hak de chocolade in kleine mini blokjes en voeg deze toe aan het mengsel.
- Maak met natte handen de koekjes op de grootte die jij wilt. Leg ze op bakpapier op een rooster en bak de koekjes in 15 min. goudbruin.
- Neem de koekjes uit de oven en laat helemaal afkoelen.
- Je kan eventueel wat chocolade bewaren, smelten en over de koekjes heen druipen.
- Smullen maar!
Voedingswaarde 10 grote koeken:
- 135 kcals
- 4,4 g Eiwit
- 14,3 g Koolhydraten
- 9,9 g Vet
- 1,7 g Vezels
Tijd:
15 minuutjes.
Variatie:
- Je kan de havermeel vervangen voor wat eiwitpoeder.
- Chocolade vervangen voor noten
- Extra pindakaas toevoegen
Geniet van de maaltijd en mocht je het gemaakt hebben, laat je me dan weten hoe het smaakte? @evalunalifestyle!
Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding?
Plan hier een gratis adviesgesprek in.
Liefs,
Eva Luna
Women’s Health & Lifestyle expert