Chocolade Balletjes Recept
Soms is het zo’n avond, je hebt zin in iets, maar er is niks! Maar dan heb je nog altijd je voorraadkast en daardoor ontstond mijn idee om deze goddelijke choco balls te maken. En het voordeel? Je kunt er best veel naar keuze in toevoegen. Oke genoeg, nu het recept!!
Wat heb je nodig?
- 200g 70% pure chocolade druppels
- 50g ongezouten geroosterde hazelnoten
- 30g speculaasjes (kan ook met schuddebuikjes)
- 5g agave siroop
- Vanille Zoetstof (Personal Protein: evaluna10)
- 10g amandelpasta (zelf gemaakte is het lekkerst)
Zo lukt het altijd:
- Smelt de chocolade au bain marie tot het een glad geheel is.
- Hak de hazelnoten in grove stukken.
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- En voeg vervolgens alles bij de gesmolten chocolade in.
- Maak met twee lepel de balletjes rond en leg ze op een schaal.
- Vervolgens laat de balletjes afkoelen of zet ze kort in de koelkast.
- Smullen maar!
Voedingswaarde 10g balletjes
- 113kcals
- 1,9g Eiwit
- 6,1g Koolhydraten
- 8,6g Vet
- 1g Vezels
Tijd:
5 minuutjes.
Variatie:
- Je kan ook met verschillende chocolades werken
- Noten kan je veranderen
- Voeg dadels of cranberry’s toe
Heb jij dit lekkere receptje geprobeerd? Plaats jou foto ervan op Instagram en tag mij @ Evalunalifestyle!
Vragen over dit recept of online coaching en voeding? Neem vrijblijvend contact met mij op!