Chiapudding recept
Sommigen noemen het ook wel overnight chia pudding, omdat het hard moet worden in de koelkast, maar heel eerlijk, die pudding hebt je na een uurtje ook wel. Dit recept is een golden oldie maar kan mega goed gebruikt worden in verschillende recepten. Ik gebruik hem met name voor mijn ontbijt.
Wat heb je nodig?
- 25 g chiazaad
- 150 g ongezoete amandelmelk
- 5 g kaneel
- 2 g vanillepoeder
Zo lukt het altijd:
- Meng chiazaadjes met de ongezoete amandelmelk, vanille en kaneel.
- Mix goed goed zodat de chiazaadjes verdeeld zijn.
- Even in de koelkast >30 minuten of langer.
- Klaar!
Voedingswaarde (zonder toppings):
- 136 kcals
- 6 g Eiwit
- 3 g Koolhydraten
- 9 g Vet
- 9 g Vezels
Tijd:
Max 2 minuut.
Variatie mogelijkheden:
- Meer eiwit? Scoop eiwit erbij of samen met een kwark/smoothie.
- Variatie: meer van chocolade? Cacoa en kokos kan ook lekker zijn.
- Meer Carbs? Voeg wat banaan in het recept.
- Meer vetten? Notenpasta of nootjes.
- Meer van alles? Verhoog de porties!
Geniet van de maaltijd en mocht je het gemaakt hebben, laat je me dan weten hoe het smaakte? @evalunalifestyle!
Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding?
Plan hier een gratis adviesgesprek in.
Liefs,
Eva Luna
Women’s Health & Lifestyle expert