Chiapudding recept

Sommigen noemen het ook wel overnight chia pudding, omdat het hard moet worden in de koelkast, maar heel eerlijk, die pudding hebt je na een uurtje ook wel. Dit recept is een golden oldie maar kan mega goed gebruikt worden in verschillende recepten. Ik gebruik hem met name voor mijn ontbijt.

Wat heb je nodig?

  • 25g Chiazaad
  • 150g Ongezoete Amandelmelk
  • 5g Kaneel
  • snufje vanillepoeder

Zo lukt het altijd:

  1. Meng chiazaadjes met de ongezoete amandelmelk, vanille en kaneel.
  2. Mix goed goed zodat de chiazaadjes verdeeld zijn.
  3. Even in de koelkast  >30 minuten of langer.
  4. Klaar!

Voedingswaarde (zonder toppings):

  • 136 kcals
  • 6g Eiwit
  • 3g Koolhydraten
  • 9g Vet
  • 9g Vezels

Tijd:

Max 1 minuut! JA ECHT!

Variatie mogelijkheden:

  • Meer eiwit? Scoop eiwit erbij of samen met een kwark/smoothie.
  • Variatie: meer van chocolade? Cacoa en kokos kan ook lekker zijn.
  • Meer Carbs? Voeg wat banaan in het recept.
  • Meer vetten? Notenpasta of nootjes.
  • Meer van alles? Verhoog de porties!

Heb jij dit lekkere receptje geprobeerd? Plaats jou foto ervan op Instagram en tag Evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding? Neem vrijblijvend contact met mij op.

error: Content is protected !!