Cheesecake met speculaas

Speculaas Cheesecake Recept

Een tijdje terug maakte ik dit heerlijke skinny cheese recept. Deze viel zo goed in de smaak, dat we hem ook maar eens gaan delen! Ik heb er een kleine twist aangegeven, zodat hij net iets lekkerder wordt.

Wat je nodig hebt voor de bodem:

  • 25 g kokosmeel
  • 25 g fijn gemalen speculaas
  • 30 g whey eiwitpoeder
  • 75 g appelmoes
  • 2g vanille poeder

Wat je nodig hebt voor de vulling:

  • 500 g kwark
  • 50 g pure chocolade
  • 20 g custardpoeder
  • 100 ml amandelmelk
  • 40 g whey eiwitpoeder
  • 1 ei
  • Snufje zout

Toppings naar keuze:

  • 50 g aardbeien
  • 5 g amandelen
  • Speculaas

Zo lukt het altijd:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem en doe deze in de bakvorm.
  3. Doe dit mengsel 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng ondertussen de ingrediënten voor de cheesecake vulling.
  5. Haal de bakvorm uit de oven en doe de cheesecake vulling erop.
  6. Vervolgens zet je de cake nog 30 minuten in de oven.
  7. Laat de cake vervolgens afkoelen en zet hem in de koelkast.
  8. Voeg de aardbeien toe wanneer je de taart gaat opdienen.
  9. Snijdt in 8 stukken en geniet!

Voedingswaarde per stuk:

  • 139 Calorieën
  • 18,3 g Eiwit
  • 9,5 g Koolhydraat
  • 2 g Vet
  • 2 g Vezels

Geniet van de maaltijd en mocht je het gemaakt hebben, laat je me dan weten hoe het smaakte? @evalunalifestyle!

Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding?

Plan hier een gratis adviesgesprek in.

Liefs,

Eva Luna

Women’s Health & Lifestyle expert