Cheesecake met speculaas

Speculaas Cheesecake Recept

Een tijdje terug deelde mijn coachee Judith een heerlijk skinny cheese recept. Deze viel zo goed in de smaak, dat we hem ook maar eens gaan delen! Ik heb er een kleine twist aangegeven, zodat hij net iets lekkerder wordt.

Wat je nodig hebt voor de bodem:

Wat je nodig hebt voor de vulling:

  • 500g Isey Skyr Straciatella
  • 20g Custardpoeder
  • 100ml Amandel melk
  • 40g Whey Isolaat
  • 1 ei
  • Snufje zout

Toppings naar keuze:

  • 50g Aardbeien
  • 5g amandelen
  • Speculaas

Zo lukt het altijd:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem en doe deze in de bakvorm.
  3. Doe dit mengsel 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng ondertussen de ingrediënten voor de cheesecake vulling.
  5. Haal de bakvorm uit de oven en doe de cheesecake vulling erop.
  6. Vervolgens zet je de cake nog 30 minuten in de oven.
  7. Laat de cake vervolgens afkoelen en zet hem in de koelkast.
  8. Voeg de aardbeien toe wanneer je de taart gaat opdienen.
  9. Snijdt in 8 stukken en geniet!

Voedingswaarde per stuk:

  • 139 Calorieën
  • 18,3g Eiwit
  • 9,5g Koolhydraat
  • 2g Vet
  • 2g Vezels

Ga jij dit lekkere receptje ook maken? Vergeet me dan niet te taggen: Evalunalifestyle!
Heb je vragen over dit recept of wil je meer weten over online coaching en voeding? Neem vrijblijvend contact met mij op.

0 reacties