Bloemkool en linzen curry

Dit is een van mijn favoriete ovenschotels. Makkelijk te maken en vrijwel iedereen die het lust.

Wat heb je nodig (4 personen)?

  • 75g Linzen
  • 1 Bloemkool
  • 1,5 Theelepel Kerrie
  • 2 Biologische Kipdijfilet
  • 200g Champignons
  • 200ml (lactose vrije) Melk
  • 1,5 Theelepel Mosterdpoeder
  • 0,5 Theelepel Chilipoeder
  • 1,5 Theelepel Komijnzaad
  • 2 Witte Uien
  • 100g Extra Belegen Kaas
  • 20g (Ghee) Boter
  • Snufje Zout

Zo lukt het altijd:

  1. Kook de linzen 10 minuten tot ze gaar zijn.
  2. Snijdt de bloemkool in roosjes en stoom de bloemkool boven kokend water voor 5 minuten.
  3. Verhit ondertussen de oven voor op 180 graden.
  4. Snijdt de ui in ringen en de champignons in plakjes.
  5. Pak een braad of wokpan en voeg hier de (ghee) boter aan toe. Voeg de gesneden ui hieraan toe.
  6. Bak ondertussen de kipdijfilet gaar.
  7. Na 10 minuten voeg de kruiden en champignons hier ook aan toe samen met de slagroom. Na 3 minuten voeg de kaas ook toe (bewaar een beetje 20g voor het laatst).
  8. Roer vervolgens de bloemkool en linzen nog 2 minuten door de saus.
  9. Voeg het geheel toe in de ovenschaal, top af met wat kaas en zet voor 10 minuten in de oven.

Smullen maar!

Voedingswaarde (per persoon):

448kcals

28g Eiwit

14g Koolhydraat

29g Vezels

30g Vet

Mocht je het recept geprobeerd hebben, deel dan vooral met mij je creaties via @evalunalifestyle en laat mij mee genieten!

error: Content is protected !!