Dit is een van mijn favoriete ovenschotels. Makkelijk te maken en vrijwel iedereen die het lust.
Wat heb je nodig (4 personen)?
- 75g Linzen
- 1 Bloemkool
- 1,5 Theelepel Kerrie
- 2 Biologische Kipdijfilet
- 200g Champignons
- 200ml (lactose vrije) Melk
- 1,5 Theelepel Mosterdpoeder
- 0,5 Theelepel Chilipoeder
- 1,5 Theelepel Komijnzaad
- 2 Witte Uien
- 100g Extra Belegen Kaas
- 20g (Ghee) Boter
- Snufje Zout
Zo lukt het altijd:
- Kook de linzen 10 minuten tot ze gaar zijn.
- Snijdt de bloemkool in roosjes en stoom de bloemkool boven kokend water voor 5 minuten.
- Verhit ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Snijdt de ui in ringen en de champignons in plakjes.
- Pak een braad of wokpan en voeg hier de (ghee) boter aan toe. Voeg de gesneden ui hieraan toe.
- Bak ondertussen de kipdijfilet gaar.
- Na 10 minuten voeg de kruiden en champignons hier ook aan toe samen met de slagroom. Na 3 minuten voeg de kaas ook toe (bewaar een beetje 20g voor het laatst).
- Roer vervolgens de bloemkool en linzen nog 2 minuten door de saus.
- Voeg het geheel toe in de ovenschaal, top af met wat kaas en zet voor 10 minuten in de oven.
Smullen maar!
Voedingswaarde (per persoon):
448kcals
28g Eiwit
14g Koolhydraat
29g Vezels
30g Vet
Mocht je het recept geprobeerd hebben, deel dan vooral met mij je creaties via @evalunalifestyle en laat mij mee genieten!